Astăzi, 29 aprilie sau relații karmice

Ziua de azi nu ne aduce prea multe aspecte astrologice, avem conjunctia Lunii cu Nodul Sud in Sagetator. Este vorba despre Coada Dragonului, Ketu, în mitologia hindusă şi în astrologia vedică. Mitologia îl descrie pe Ketu ca având un impact extraordinar asupra vieții umane şi asupra întregii creații. El reprezintă evenimente karmice atât bune, cât și rele, legate de spiritualitate și de influențe supranaturale. Ketu semnifică procesul materializării și este considerat atât malefic și benefic, deoarece provoacă durere şi pierdere, dar în același timp îl transformă pe individ în Dumnezeu.

Cu alte cuvinte, Ketu provoacă pierderi materiale, emoționale, psihologice, de orice natură pentru a forța o perspectivă mai spirituală. Ketu este un karaka sau indicator al inteligenței, înțelepciunii, non-atașamentului, fanteziei, intuiției pătrunzătoare și al abilităților psihice.

Totuși, Ketu este considerat malefic și a fost în mare parte asociat cu lucruri negative. Majoritatea astrologilor consideră că Nodul Sud aduce multe probleme în plan material. Deseori,  aduce un sentiment de detașare, pierderi și confuzie în viața cuiva. Ketu este ascetul care vrea să ajungă dincolo de viața lumească şi să obțină eliberarea finală.

Astfel, există o parte mult mai profundă a lui Ketu şi anume cea mai spirituală deoarece conduce la iluminare, cum a fost şi în povestea dragonului care şi-a dorit să fie asemeni zeilor şi a băut din licoarea lor, pentru a deveni imortal.  Acest lucru i-a înfuriat foarte tare pe Soare şi pe Luna,  care l-au tăiat în două devenind Ketu şi Rahu. Dragonul “și-a pierdut capul (simțurile lumești)” fiind un exemplu al renunțării (trunchiul fără cap care nu are nevoie de nimic).

Din punct de vedere individual, ziua marchează întocmai acest proces de eliberare de sub o presiune exterioară, fie că este vorba de responsabilități, care nu ne mai ajută să evoluăm sau de relații toxice, care ne seacă de putere. A sosit clipa finală când ne putem scutura asemenea unui dragon, pentru a lepăda învelișul uzat, pentru a ne reînnoi „solzii” (protecția).

Sextilul Lunii cu Saturn, seniorul karmei vine să întărească şi mai mult legătura cu karma. Cu toate că suntem mai rezervați şi mai calculați azi, oportunitățile nu se sfiesc sa apară la tot pasul, oportunități pe care noi înșine le-am creat cândva. Aceste oportunități ne oferă mai multă energie, ne simțim mai vii şi mai optimiști, mai dornici de a comunica şi de a munci.

Sursa: https://en.wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: