Astăzi, 28 aprilie sau ce înseamnă credința?

Înainte de zorii zilei, Luna a realizat trigonul cu Neptun în Pești, după care la prânz, va forma un sextil cu Pluton.

Ne dorim să ne găsim acea vocație interioară – Pluton în Capricorn. Avem senzația, intuiția ne spune că nu putem face nimic pentru a îmbunătăți situația, că suntem legați de mâini şi de picioare. Dar, totuși, pe undeva cineva se îngrijește să nu ne lipsească nimic, să putem vedea din nou viața în roz. Ajutorul vine din partea lui Neptun, atunci când mai puțin ne vom aștepta. Acesta ne vorbește că trebuie să găsim frumusețea în interiorul nostru, şi nu undeva în exterior. Neptun este un vrăjitor, dar este şi un războinic, el ajută dar şi distruge, este iluzie, dar şi speranță, este ideal, dar şi lupta pentru acesta, el reprezintă Divinitatea, el este cel care ne ajută să discernem, să alegem în cunoștință de cauză. Doar atunci, vom reuși să transformăm ceva în viața noastră. Să încercăm să aducem aproape tot ceea ce este frumos, Luna trigon Neptun, să încercăm să ne transformăm visele în realitate, în ciuda tuturor greutăților, să trecem peste starea de nemulțumire actuală, să vedem ce este dincolo…

Înainte de a intra în Săgetător, Luna va forma un careu cu Jupiter din Vărsător, semn că există riscul de a coborî standardele în relații, o tendință spre exces, iar dat fiind că este vorba de Vărsător, ne putem aștepta la amânări, la evitarea responsabilităților pentru libertăți de moment, la tot ceea ce este altfel decât norma. Așadar, recomandarea zilei ar fi să nu fim prea încrezători sau optimiști şi sub nici o formă, neloiali sau să exagerăm, ci important e să ne simțim bine, fie fizic, fie prin acte de caritate sau prin urmarea unei noi forme de studiu, orice pentru a menține reacțiile emoționale într-o stare optimă.

Luna în Săgetător, sub semnul lui Jupiter, ne arată cum putem obține abundenţa în viața noastră, cum putem deveni propria noastră versiune îmbunătățită, prin cunoaștere. Jupiter este planeta tuturor posibilităților, iar pentru un Jupiter bine aspectat nimic nu este imposibil.

Într-o lume în care societatea se schimbă şi se transformă de la o zi la alta, o lume în care nu există nimic sigur şi totul pare a fi haotic, puterea noastră interioară este cea care contează. Sistemul propriu de credințe, filosofia de viață – acesta este locul în care avem nevoie să muncim. Așadar, întrebarea pentru următoarele două zile ar fi care este propriul sistem filosofic, care sunt credințele voastre şi cum se manifesta ele în viața voastră?

File:Jan van Eyck - The Ghent Altarpiece - Virgin Mary (detail) -  WGA07629.jpg - Wikimedia Commons
Jan van Eyck – „Fecioara Maria”, 1426-1429 (Sursa: https://commons.wikimedia.org)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: