Astăzi, Luna Plină în Scorpion sau ce nu te omoară te face mai puternic

La crăpatul zorilor, a avut loc faza de Lună Plină în Scorpion, adică opoziția Luna-Soare pe axa Scorpion-Taur.

Luna Plină este perioada de câteva zile înainte şi după opoziția exactă, când totul în natură este în exces, în special, emoțiile, energia psihică, activitatea psihologică, totul este la un punct culminant.

Cu atât mai mult am resimțit acest exces cu cât zodia Scorpionului este zodia care domină instinctele primare, arhaice, este zodia care asigură supraviețuirea în fața agresivității mediului, reprezintă acele calități instinctuale care au permis victoria oamenilor în lupta pentru supraviețuire (Marte) şi menținerea rasei umane (Pluton).

Marte şi Pluton sunt emisarii, reprezentanții acestui semn zodiacal în lumea noastră. Pluton este staționar pe cer pregătindu-se de retrogradare.

Ne aflăm la un moment de răscruce în aceasta luptă pentru supraviețuire, iar una din modalitățile prin care putem continua este prin a ne conecta corpul cu sufletul şi cu spiritul, într-un tot unitar.

Aceasta cale ne este descrisă de Marte în Rac, din casa a III-a şi Luna în Scorpion din casa a VII-a, care nu în mod întâmplător se află în recepție mutuala, fiecare în casa celuilalt. Sentimentele, o stare organică de conștiință, ce ţin de casa a III-a tind să se exprime prin ceilalți, ce țin de casa a VII-a.

Această lună plină este cu atât mai năvalnică cu cat Mercur, Venus si Uranus se află în opoziție cu ea, iar Saturn realizează o cuadratura, creându-se un careu în T pe semne fixe.

Luna este şi mai specială, deoarece se află la perigeu, adică cel mai aproape de Pământ. Influenţa acestei Luni Pline o vom resimți mai mult în domeniul financiar, dar şi prin prisma valorilor pe care le ținem aproape.

Cei care au știut care sunt valorile adevărate şi nu au făcut compromisuri de nici un fel, se vor bucura din plin de rezultatele acestei perseverenţe. În schimb, cei care s-au abătut de la drum, au renunțat la principii şi bun-simţ, vor simți cum totul se prăbușește în jurul lor, tocmai pentru a clădi o nouă situație mult mai solidă pe baza unor principii mult mai corecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: