Astăzi, 23 aprilie sau electricitate

Planeta frumuseții şi a artelor, dar şi a banilor şi plăcerilor vieții, Venus dobândește multă putere datorită conjuncției realizate cu Uranus, care azi este exactă. Începând încă din 15 aprilie, conjuncția Uranus-Venus din zodia tropicală a Taurului a devenit activă. Aceasta conjuncție ne va influența până pe 29 aprilie.

Dar ce presupune aceasta pentru noi? Ȋn astrologie, conjuncția reprezintă un început, un nou ciclu, un potențial care se dorește a fi manifestat, reprezintă uniunea a două forţe reprezentate de cele două planete: Venus şi Uranus. Venus ne vorbește despre capacitatea noastră de atracție, de iubire, de abundenţă, de bani şi plăceri, de toate lucrurile frumoase ale vieții, iar Uranus ne transmite impulsurile „electrice” ale schimbării pentru a ne elibera de limitările trecutului şi de a înainta cu încredere spre viitor.

Așadar, acest aspect poate avea efecte nebănuite sau chiar neașteptate şi, de aceea, este bine să rămânem flexibili, să ne păstrăm opțiunile deschise şi în nici un caz să reacționăm brusc sau să ne enervăm. Un efect posibil poate fi intensificarea relațiilor sociale (Venus), în special, prin intermediul Internetului (Uranus) sau apariția bruscă a unor schimbări în viaţa amoroasă, fie pozitive sau negative, care să ne facă remarcați în cadrul cercului social extins. Ceea ce este sigur este că există multă creativitate care se dorește a fi exprimată în ciuda aspectelor tensionate care vin dinspre Vărsător, zodie exprimă nevoia de libertate.

Cum veți reuși să beneficiați de „electricitatea” produsă de Venus şi Uranus pentru a vă îmbunătăți viața?

Tot azi, Luna din Fecioara va realiza rând pe rând aspecte de trigon cu planetele din Taur: Mercur, Uranus, Venus. Interiorul nostru va fi în armonie cu modul de gândire, ceea ce simțim poate fi verbalizat, ne vine mai ușor să ne exprimăm emoțiile şi gândurile, existând o legătură perfectă (trigon) între mesajele emoționale (Luna) şi cele mentale (Mercur).

Trigonul cu Venus ne va ajuta să ne relaxăm, să ne bucurăm de viață şi să fim mai deschiși din punct de vedere emoțional. Atunci când Luna este în trigon cu Uranus există o anumită vioiciune mentală, fiind favorizate toate activitățile legate de studiu, de învățare. Există un potențial uriaș de creativitate, Uranus este planeta asociata cu geniul, electricitatea, astrologia, este cel care ne trezește la o nouă conștiință, iar în Taur capătă accente prudente şi conservatoare, senzuale şi statornice. Uranus reprezintă surpriza, accidentul, schimbarea bruscă, tot ceea ce este neașteptat, dezvolta intuiția, şi tot ceea ce este legat de abilitățile tehnologice, tehnica, în general. Uranus este asociat cu elementul aer, deoarece fiind octava superioară a lui Mercur el dezvolta intelectul pentru a ajunge la un alt nivel, superior. Planeta Uranus schimbă zodia tot la 7 ani, nu degeaba se spune ca la fiecare 7 ani, trebuie să încerci ceva nou, tocmai pentru a răspunde chemării de libertate şi noutate a lui Uranus.

Luna va realiza şi cuadratura cu axa nodurilor lunare, semn că este cazul să facem anumite ajustări pentru a ne repune pe drumul nostru. Nu este cazul să începem activități noi când Luna face careu cu axa nodurilor lunare.

După-amiaza, Marte va intra în zodia rece şi umedă a Racului, unde focul scânteii sale va fi mult diminuat.

Marte în Rac intensifică trăirile emoționale şi caracteristicile specifice zodiei Rac. Se pune mult accent pe latura domestică a vieții, pe protecția acesteia, dar şi pe fricile şi grijile pe care o viață domestică le poate ridica.

Calitatea cea mai importanta a Racilor este aceea de a proteja şi de a apăra ceea ce consideră a fi a lor, așadar cât timp Marte va rămâne în Rac vom fi mai protectori cu familia, cu ceea ce ne este drag.

Vom găsi mai multă compasiune şi înțelegere, vom căuta partea mai sensibilă şi mai afectuoasă a vieții. Dar şi atunci când vom simți că cineva va încerca să ne distrugă “liniștea”, vom lupta cu mai multă forță împotriva acestor forte, ne vom proteja mult mai bine.

Așadar, o zi cu mai multe aspecte pozitive, armonioase, decât stresante, o zi benefică.

La mulți ani tuturor celor care poartă numele Sfântului Gheorghe.

George novgorod.jpg
Sursa: https://ro.wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: