Astăzi, 5 martie sau cum să ne păstrăm speranța

La miezul nopții, Luna a intrat în Săgetător de unde ne stimulează optimismul, înțelegerea şi moralitatea. Cu Luna în Săgetător, viața devine o aventură, suntem mai inclinați spre călătorii şi întâlniri cu oameni interesanți. Suntem preocupați de tot ceea ce e nou, de gadget-uri şi de prieteni. Lipsa interesului pentru detalii, ne face să nu ne pierdem speranța în viață şi în tot ceea ce este frumos. Singurul lucru pe care să nu-l facem ar fi să nu ne consumăm energia, precum fitilul unei lumânări, deoarece atunci pot apărea diverse probleme, mai ales că Luna face opoziție la Marte în Gemeni, exact de cum intră în Săgetător. Opoziția Lunii cu Marte ne invită la păstrarea calmului şi la chibzuința pentru a evita reacțiile exagerate şi furia.

După-amiaza, sextilul Lunii cu Saturn împământenește emoțiile şi ne ajută să păstrăm un control mai bun, prin toleranță şi comportament corect.

În schimb, careul Lunii cu Venus ne arată cum să nu cheltuim banii pe plăceri de moment şi mai degrabă să căutăm plăcerile în activități care ne aduc bucurie sau prin intermediul prietenilor.

Târziu, în noapte, Soarele va face careu cu axa nodurilor lunare, semn că exista nevoia unei ajustări pentru a putea coopera cu ceilalți. Când Soarele este în careu cu axa destinului, suntem la jumătatea distanței dintre eclipse și avem un punct de cotitură cu care trebuie să lucrăm. Un punct, Nodul Sud ne orientează către trecut şi către ceea cu ce suntem obișnuiți, iar celălalt punct, Nodul Nord este despre viitorul spre care ne îndreptăm. Dar ideea de bază este să trăim în prezent, aici şi acum. Soarele, potențialul nostru de exprimare creativă, capacitatea noastră de a ne concentra abilitățile pentru a ne realiza scopul în viață ne atenționează că avem mare nevoie de o schimbare, doar că această schimbare trebuie făcută cu cea mai mare grijă şi prudenţă.

File:Man hope.jpg
DieselDemon – „Omul, care se uită la apus”, 2009 (Sursa: https://commons.wikimedia.org)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: