Astăzi, 4 martie sau planuri de viitor

Ziua începe cu careul Lunii cu Jupiter, semn că este cazul să fim mai toleranți, mai înțelegători şi mai dornici de pace.

Luna din Scorpion aspectează ultimul grad din Taur, acolo unde se află Marte. Tensiunea dintre Lună – Marte ne poate crea anumite neplăceri pe plan casnic sau în relația cu femeile, mai ales dacă alegem să ne enervăm prea ușor. În cazul în care vă veți simți furioși, este bine să vă eliberați, de preferat printr-o activitate fizică intensă.

La scurt timp, situația se limpezește pentru că Marte va ajunge în Gemeni. Universul nu ne oferă ceea ce îl rugam noi prin puterea gândurilor, ci ne dă ceea ce noi îi oferim în schimb prin puterea acțiunilor noastre.

Daca gândurile şi acțiunile noastre nu sunt pe aceea şi lungime de undă, nu vom reuși să realizăm niciodată ceea ce ne propunem.

Marte în Gemeni este o invitație la analiza gândurilor noastre, să vedem ce se ascunde în spatele propriilor noastre acțiuni, să observăm cum o schimbare, o transformare a ceea ce gândim, a mentalității noastre ne poate aduce un rezultat mult așteptat.

Oricare ar fi acesta, este momentul să ne planificăm acțiunile, să terminăm cu vorbăria şi să trecem la acțiune pentru a realiza ceea ce ne-am propus.

Domeniul de realizare va depinde de harta natală a fiecăruia, de locul în care se afla zodia Gemenilor în harta fiecăruia.

Trigonul Lunii cu Neptun din această dimineață, ne induce o stare de reverie, de visare şi vom fi mai dornici să ne exprimăm creativitatea într-un fel sau altul.

Seara, Luna realizează sextilul cu Pluton, ceea ce ne aduce faţă în faţă cu emoțiile noastre, cu gândurile noastre care pot deveni cu ușurință realitate. Vedem acum cum puterea credinței noastre creşte, o renaștere emoțională, suntem eliberați de emoții negative, știm că viața este de partea noastră şi că suntem pe calea cea bună.

Tot în seara aceasta, Mercur realizează conjuncția cu Jupiter, ultima din cele trei conjuncții de anul acesta. Datorită retrogradării mercuriene, primele două conjuncții au fost exacte pe 11 ianuarie şi 14 februarie, dar conjuncția de azi subliniază sfârșitul şi începutul unui noi ciclu Mercur-Jupiter, care ne oferă mai multă claritate în gândire.

Jupiter fiind planeta care extinde, mărește şi creste posibilitățile, iar Mercur fiind procesul de comunicare, putem spune că suntem în plin proces de învățare şi subiectul principal, pe care îl vom aborda va fi unul complex, așa cum este şi zodia Vărsătorului, acolo unde are loc conjuncția. Vărsătorul e dornic de relații, de aceea inventează noi forme de comunicare sau noi forme de gândire, care zdruncina status-quo-ul.

Suntem orientați atât spre trecut (Saturn, guvernatorul tradițional al Vărsătorului) cât şi spre viitor (Uranus, guvernatorul modern al Vărsătorului), dar uităm să trăim momentul prezent. Atunci când ne concentrăm pe prezent, abia atunci trăim cu adevărat, când facem lucrurile conștient şi nu din inerție. Inclusiv planurile pe care le punem pe hârtie zilele acestea se vor realiza mai ușor dacă vom fi prezenți, cu adevărat.   

Learning Blocks.jpg
Pixabay – Learning Blocks, 2015 (Sursa: https://www.pexels.com/photo/text-on-shelf-256417)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: