Astăzi, 29 ianuarie sau cum să fim generoși

Aproape de miezul nopții, Luna a realizat careul cu Marte, zeul dorințelor. Pe durata tranzitului, adică până seara, energia, determinarea şi curajul sunt accentuate. Aspectul ne motivează să luăm acțiune, dar ne face şi mai impulsivi şi irascibili. Sfatul este să nu facem nimic sub impulsul momentului şi să gândim de două ori înainte de acționa.

Conjuncția Soarelui cu Jupiter pe teritoriul abstract al Vărsătorului începe un nou ciclu anual, un aspect norocos, ce ne poate aduce noi oportunități, noi modalități de expansiune din punct de vedere financiar, mental şi spiritual. Perioada până la 11 februarie este un timp în care oamenii se simt mai bucuroși, mai sănătoși şi mai norocoși. Mai mult, generozitatea va fi cuvântul zilei. Tranzitul are şi o latură negativă:  exagerarea sau lipsa moderației, așa că orice exces e de evitat, cel mai înțelept fiind să ne păstrăm echilibrul în tot ceea ce facem.

La scurt timp, şi Luna aspectează armonios Nodul Nord printr-un sextil, semnificând că ne putem coordona activitățile de zi cu zi într-un mod plăcut, ne bucurăm de intuiție şi, prin urmare, știm care e direcția încotro vrem să ne îndreptăm.  

File:Piety and Generosity of Roman Women by Nicolas Guy Brenet French 1785 Oil Detail MH 01.jpg
Nicolas Guy Brenet – „Pietatea şi generozitatea femeilor romane”, 1785 (Sursa: https://commons.wikimedia.org)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: