Astăzi, 28 ianuarie, Luna Plină sau căutarea perfecțiunii

Cu câteva ore înainte de răsăritul Soarelui, Luna a intrat în zodia Leului, o zodie fixă de foc, care ne dă mai multă încredere în sine, siguranță şi generozitate. Zodia Leului ne ajută să ne focusăm energia pe pasiunile noastre, pe ceea ce ne place.

La orele prânzului, opoziția Lunii din Leu cu Saturn din Vărsător este un tranzit mai dificil, ceea ce ne poate aduce în cale obstacole, pe care trebuie să le depășim. Deși acest tranzit doar durează câteva ore, el ne poate aduce sentimente complicate ce ne pot strica buna-dispoziție.

După-amiaza aduce conjuncția lui Venus cu Pluton în Capricorn, ceea ce intensifică nevoia de iubire. Ne dorim relații mai autentice, pasiuni puternice, dar în același timp, putem fi mai posesivi şi geloși. Atât Venus, cât şi Pluton reprezintă legătura noastră cu finanțele, deci acest nou ciclu energizează domeniul banilor în viața noastră, conjuncția fuzionând cele două energii, pentru a ne oferi mai multă putere.

Ultimul aspect, pe care îl face Luna înainte de faza de Lună Plină, este careul cu planeta Uranus din Taur, ceea ce ne însuflețește să devenim mai originali, mai inventivi şi să găsim soluții noi la probleme mai vechi.

Luna Plină are loc la ora 21:16, ora României. Harta lunației are un Ascendent în Fecioară, o energie de pământ, mutabilă şi feminină, care ne aduce mai aproape de toate formele de viață, de energia Mamei Natură. Simbolul zodiei înfățișează o femeie cu snopi de grâu ce ne reamintește perioada recoltei. A sosit momentul să culegem roadele muncii noastre.  Fecioara apreciază frumusețea şi necesitatea ordinii, fiind mereu în căutarea perfecțiunii. De aici, putem să înțelegem că ne aflăm cu toții în căutarea celei mai bune versiuni a noastre, cel puțin până la următoarea lunație, care va avea loc pe 11 februarie.  Ascendentul în Fecioară este guvernat de Mercur, care se află în casa a V-a, în Vărsător, acolo vom găsi modalitățile de realizare şi împlinire personală. Casa a cincea este casa plăcerilor, a spectacolului, a amuzamentului şi a distracției, dar şi al asumării riscurilor, a speculațiilor. Cu Mercur în Vărsător în casa a V-a ne dorim să fim recunoscuți pentru abilitățile noastre mentale, să fim apreciați şi iubiți pentru expresia noastră creativă. Mercur este la stația retrogradării, deci atitudinile noastre cu privire la cele de mai sus sunt supuse reevaluării şi reflectării.

Luna în Leu vine să ne ofere aceeași perspectivă: nevoia de a străluci pe scena vieții, Leul fiind totul despre a trăi în cea mai bună lumină posibilă, zodia radiază ceea ce este veritabil şi autentic din interior. Pe de altă parte, Soarele din Vărsător ne invită să trăim în unitate, să lăsăm pasiunile şi să cultivăm detașarea, pentru a ne încadra în cerințele societății sau ale grupurilor din care facem parte. Această idee este cu atât mai accentuată cu cât îl avem şi pe Jupiter în strânsă opoziție cu această lunație. Opoziția Lunii cu Jupiter în Vărsător evidențiază nevoia de socializare, de a apela la alții pentru rezolvarea problemelor, situația care poate apărea acum fiind că nu putem spune „nu” tuturor solicitărilor care vin înspre noi.

Dar planetele aflate în opoziție sunt parte integrantă a unui careu in T cu Marte şi Uranus, ca planete focar. Marte şi Uranus în Taur ne invită să ne evaluăm atașamentele materiale, să vedem unde suntem prea posesivi, prea conservatori, prea indulgenți cu sine, şi cum putem exprima pozitiv calitățile Taurului, prin productivitate, statornicie, perseverență şi răbdare.

Nevoia de echilibru relevată de opoziția Lună-Soare este evidențiată de Saturn în Vărsător, dispozitorul final al hărții, care ne transmite că este necesară o reorganizare, o restructurare a grupurilor din care facem parte, a societății, devenind mai responsabili din punct de vedere social.    

File:Full Moon (201507310004HQ).jpg
NASA/Joel Kowsky – Luna plină (Sursa: https://commons.wikimedia.org)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: