Axa nodurilor lunare true pe axa Berbec-Balanţă (17 iulie 2023 – 12 ianuarie 2025)

Nodurile lunare sunt punctele în care se intersectează drumul Lunii în jurul Pământului cu drumul aparent al Soarelui pe cer. Toate planetele au noduri, doar că cele ale Lunii sunt cele mai importante, deoarece ele dau naștere eclipselor de Lună sau de Soare. Ele sunt legate de Lună, planeta cea mai apropriată de Pământ, care simbolizează emoțiile noastre, iar nodurile Lunii sunt ca niște receptori prin care noi experimentăm întreaga existență şi realitate.

Exista două tipuri de noduri lunare: Mean şi True. Pentru că nodurile nu se deplasează cu aceeași viteză în fiecare zi, se calculează o medie, care reprezintă nodurile Mean. Nodurile True consideră însă, poziția exactă, care se afla la câteva grade distanţă de cea Mean. În trecut, se foloseau nodurile Mean, prin aproximare. Acum însă, cu ajutorul calculatorului, putem afla în câteva secunde poziția actuală a nodurilor.

Axa nodurilor lunare este compusă din cele două puncte de intersecție, aflate în opoziție: Nodul Nord sau Capul dragonului şi Nodul Sud sau Coada dragonului.

Cele două noduri reprezintă polaritatea dintre trecut (Nodul Sud) şi viitor (Nodul Nord), i se mai spune şi axa destinului. De aici, putem extrapola şi ajunge la faptul că Nodul Sud poate reprezenta viețile anterioare, mintea inconștientă, zona de confort, iar Nodul Nord este drumul către succes, către oameni şi evenimente care ne forțează să ieșim din zona de confort. Nodul Sud este o experiență sigură, ușoară, în timp ce Nodul Nord este un test, a cărui recompense sunt impresionate.

Nodul Nord conține lecția esențială de viață, iar când acesta se află în Berbec, există o nevoie acută de a fi numărul 1, o necesitate intensă de a ne cultiva individualitatea – avem șansa să intrăm în contact cu cine suntem noi cu adevărat şi să nu ne pierdem esența într-o relație sau un parteneriat (Nodul Sud în Balanţă).

Pentru a putea fi în parteneriate sau într-o relație sănătoasă, mai întâi ar trebui să avem o conexiune puternică cu interiorul nostru. Cum putem fi fericiți, chiar dacă suntem singuri? – ne poate întreba Nodul Nord în Berbec. Sau cum să iubim, fără să ne pierdem pe noi?

Nodurile traversează zodiacul în sens retrograd în timp de 1 an – 1 an jumătate în fiecare semn şi 18-19 ani, întreg zodiacul. Așa că, în urma cu aprox. 19 ani, în decembrie 2004, Nodul Nord a fost în Berbec, iar Nodul Sud în Balanţă. Evenimentele petrecute atunci se pot întoarce şi ne pot afecta în moduri descrise de casa în care se află nodurile lunare în tranzit:

Nodul Nord în casa a I-a/ Nodul Sud în casa a VII-a – Cum pot relaționa cu ceilalți, fără să îmi pierd identitatea? Ce fel de relații îmi hrănesc nevoia mea de independență şi ambițiile?

Nodul Nord în casa a II-a/ Nodul Sud în casa a VIII-a – Cum as putea să îmi securizez stabilitatea materială, fără să pierd din vedere instinctul de supraviețuire?

Nodul Nord în casa a III-a/ Nodul Sud în casa a IX-a – Cum aş putea învăța lucruri noi, în baza cărora să îmi fundamentez un nou sistem de credințe?

Nodul Nord în casa a IV-a/ Nodul Sud în casa a X-a – Cum aş putea să îmi descopăr rădăcinile, pentru a mă putea bucura cu adevărat de succes?

Nodul Nord în casa a V-a/ Nodul Sud în casa a XI-a – Cum aş putea să mă evidențiez din mulțime, pentru a putea obține recunoașterea abilitaților mele creative?

Nodul Nord în casa a VI-a/ Nodul Sud în casa a XII-a – Cum aş putea transforma rutinele zilnice în adevărate ritualuri, prin care să mă conectez cu întregul Univers?

Nodul Nord în casa a VII-a/ Nodul Sud în casa a I-a – Cum aş putea să îmi folosesc abilitățile mele de a răzbate prin viață, pentru a-i ajuta şi pe ceilalți să se ridice?

Nodul Nord în casa a VIII-a/ Nodul Sud în casa a II-a – Cum aş putea să îmi folosesc resursele pentru a împarți cu alții ceea ce am acumulat?

Nodul Nord în casa a IX-a/ Nodul Sud în casa a III-a – Cum aş putea să mă dezvolt prin informațiile acumulate?

Nodul Nord în casa a X-a/ Nodul Sud în casa a IV-a – Cum aş putea să mă ofer să fiu de ajutor oamenilor?

Nodul Nord în casa a XI-a/ Nodul Sud în casa a V-a – Cum aş putea colabora pentru a-mi folosi abilitățile creative unor scopuri mai înalte?

Nodul Nord în casa a XII-a/ Nodul Sud în casa a VI-a – Cum aş putea fi mai empatic(ă) şi înțelegător(e), pentru a-mi dezvolta mai mult intuiția?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: