Astăzi, 22 iulie sau Soarele în Leu

Intrarea Soarelui în zodia încrezătoare şi radiantă a Leului are loc azi, 22 iulie la orele 17:27, ora României. Al cincilea semn al zodiacului deschide perioada de timp între 22 iulie şi 22-23 august, când lumea se pregătește de vacanţă, când totul în jur emană căldură şi însuflețire – este punctul culminant al vegetației, când fructele se coc, când Soarele dogorește pentru a ne îmbăta cu radiațiile sale binefăcătoare. Nu degeaba, Soarele își are demnitatea esențială de domiciliu în această zodie a luminii.

Din cele mai vechi timpuri, imnurile vedice îl menționează pe Sūrya sau „răsăritul de soare” ca simbol ce risipește întunericul şi ignoranța, cel care împuternicește cunoașterea, iar cunoașterea descătușează porțile cetății de lumină…

Dar haideți să vedem cum se va disemina această lumină pentru următoarea perioadă de o lună, în România. Ascendentul momentului se află în Săgetător, un semn mutabil, de foc. Focul reprezintă simbolul radiant al energiei, al mișcării, al entuziasmului şi al încrederii nezdruncinate în propria persoană. Însă, cu toate că acest semn este intrinsec legat de libertatea de exprimare, aceasta va fi mult obstrucționată, întrucât Jupiter, stăpânul Ascendentului se află tocmai în casa a IV-a, casa ce marchează cea mai întunecată zonă a hărții, ascunsă de privirile tuturor, începutul şi sfârșitul tuturor lucrurilor. Este o casă a trecutului, semn că încă nu ne putem elibera de ceea ce s-a întâmplat anterior, suntem prinși în capcana experiențelor emoționale de viață, ce ne încătușează. Suntem la finalul unui ciclu, care ne-a solicitat la maximum.  Această încătușare are loc în ultimul semn al zodiacului, un semn al sfârșiturilor, Peștii. Fiind un semn de apă, Peștii ne leagă de subconștientul colectiv, de tot ceea ce este sacru, aş putea spune chiar de moarte, dat fiind că cea de-a patra casă este o casă a finalității, a procesului de trecere într-o altă dimensiune.

Deși, este retrograd, Jupiter în Pești se află în propria sa demnitate, semn că tot ceea ce are legătură cu agricultura, cu pământul şi cu lucrătorii acestuia – casa a IV-a vor beneficia de un impuls neașteptat, sub forma unor subvenții, chiar dacă aceste ajutoare nu vor ajunge la timp sau nu vor fi suficiente. De remarcat este faptul că în casa a IV-a îl avem şi pe Neptun, regele apelor, semn că inundațiile şi furtunile vor face în continuare ravagii, determinând distrugerea şi pierderea proprietăților.

Jupiter din Pești realizează un aspect quincux, aproape exact cu Soarele în Leu. Chiar dacă acest aspect este unul minor, acesta este unul important, pentru că necesită o schimbare de atitudine, o ajustare, cu toate că cei mai mulți dintre noi s-ar putea să nu fim conștienți de această transformare, să nu fim pe deplin conștienți de ceea ce ni se solicită.

Soarele în casa a IX-a, în propria sa bucurie, aduce mai multă lumină chestiunilor care țin de afacerile externe, de străinătate, dar şi chestiunilor spirituale şi religioase.

Capacitatea creativă se va manifesta mai ușor în calatorii, în medii nefamiliare sau neobișnuite şi atunci când vom face un efort de a înțelege situațiile în care ne aflăm. Casa a IX-a este legată de tot ceea ce înseamnă şi astrologie, misticism, divinație, deci să nu vă fie de mirare dacă vor apărea tot mai multe servicii în aceste domenii.

Ce mi s-a părut important este prezenţa Nodului Nord în Gemeni în casa a VII-a, casa parteneriatelor şi a tot ceea ce este legat de ele, dar şi casa dușmanilor deschiși. Dacă cea de-a douăsprezecea casă reprezintă casa dușmanilor ascunși, casa a VII-a ne indică forţe opuse, care acționează împotriva noastră sau cei care ne invadează teritoriul. Cu atât mai mult mă îngrijorează acest aspect cu cât Mercur, guvernatorul acestei case se află în casa a VIII-a, a pierderilor, a taxelor şi impozitelor, semn că vom continua politica de împrumut şi vom adânci şi mai mult deficitul bugetar, ceea ce va conduce la o nouă creștere a prețurilor în toate industriile.

Să sperăm că ne așteaptă vremuri bune, cu mult soare în suflet şi în viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: