Astăzi, 17 aprilie sau puterea informației

Careul Lunii cu Neptun de azi-dimineață ne-a transpuns într-o lume de basm. Pictura, arta, dansul şi muzica sunt activități care ne oferă posibilitatea de a evada din lumea reală într-una cu totul şi cu totul specială, departe de gânduri şi activitățile zilnice.

Apoi, la prânz Luna realizează sextil cu Mercur şi trigon cu Jupiter – Mercur din Berbec şi Jupiter din Vărsător formând şi ele un sextil. Aspectul este unul benefic în privința comunicării şi comerțului, activitățile de bază ale lui Mercur. Informația este putere, iar aspectul ce se formează ne ajută să descoperim unde este adevărul, ba chiar mai mult, să facem distincție între “adevărurile” care ni se pun pe tavă acum. Cu siguranță nu vom tolera pe nimeni care va căuta să ne manipuleze prin intermediul cuvintelor, pentru ca mintea noastră funcționează brici. În plus, ghidul nostru, Soarele în Berbec este în conjuncție strânsă cu Mercur şi ne ajută să dobândim o anumită profunzime şi tărie a gândului, astfel încât să nu ne pierdem timpul cu lucruri superficiale.

În același timp, Luna formează conjuncția cu Marte în Gemeni, la gradul 27. Simbolul sabian al acestui grad este: „O tânără țigancă ieșind din păduri privește în zare spre orașe îndepărtate.” Simbolizează dorința (Marte) de socializare (Gemeni), de reîntregire cu părţile noastre separate, care au menirea de a ne reuni cu întreaga noastră ființă pentru a dobândi armonia interioară.

Despre această armonie ne vorbește şi sextilul Lunii cu Soarele, când emoțiile se împletesc echilibrat cu ego-ul. Aspectul feminin şi cel masculin se contrabalansează reciproc, reflectând armonia în experiențele exterioare.

Apoi, seara ne aduce din nou aspecte palpitante, încheind apoteotic ziua. Mercur va face sextil cu Marte şi târziu în noapte, careu cu Pluton. Principiul mercurian este solicitat la maxim, mintea fiind suscitată la cele mai înalte cote. Marte fiind principiul energiei ne va cere să realizăm cât mai multe sarcini în cel mai scurt timp, făcându-ne mai îndrăzneți şi mai sinceri decât în mod normal. Careul, pe de altă parte, ne provoacă să ne gândim la acele lucruri importante, vom avea o dorință nestăvilită de a investiga cele mai ascunse secrete ale omenirii.

File:DARPA Big Data.jpg
Sursa: https://commons.wikimedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: