Astăzi, 2 aprilie sau trapezul

Ziua începe cu sextilul Lunii cu Saturn, ce ne reamintește că răspunsul conservator la probleme vieții nu se demodează niciodată, iar controlul emoțiilor ne poate aduce o mai mare toleranţă şi anduranță.

La răsăritul Soarelui se formează o configurație astrologică mai rară intitulată cortul sau vaporul: avem trei sextile – Luna cu Saturn, Saturn cu Soarele si Venus, Venus cu Marte, o opoziție – Luna în opoziție cu Marte şi trei trigoane – Saturn cu Marte si Luna cu Soarele si Venus, toate formează un trapez. Opoziția constituie sursa motivației – muncim prea mult pentru a ne satisface nevoile primare. Saturn, Venus şi Soarele reprezintă scopul de atins: avem partea noastră conservatoare Saturn – capacitatea de a crea ordine, formă şi disciplină în viață, Venus – capacitatea de a atrage oameni şi lucruri pe care punem preț şi Soarele, care este scopul conștient în această viață.

Tot azi, chiar după răsăritul Soarelui, Luna va întâlni Nodul Sud în Săgetător, ceea ce ne poate aduce în cale persoane care să ne ajute în drumul nostru, pentru a finaliza acțiunii, a încheia situații şi a ne elibera de ceea ce nu ne mai ajută să evoluăm.

Apoi, la scurt timp, avem sextilul dintre Mercur şi Pluton, ceea ce scoate la iveală vechi chestiuni psihologice, ne aduce conversații penetrante, putând deveni oarecum expuși.

Seara, Luna realizează careul cu Neptun din Pești, pentru a ne liniști după ziua încărcată, iar sextilul cu Jupiter ne face mai optimiști şi mai îndrăzneți, pentru a ne bucura mai mult de tot ceea ce avem.

File:Geometrie trapeze.png

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: