Astăzi, 16 martie sau evenimente importante

Ziua de azi ne aduce mai multe evenimente astrale, printre care cel mai important este intrarea lui Mercur în Pești. Planeta comunicării intră pe tărâmul diafan al zodiei Peștilor, unde zeul înaripat nu se simte prea bine. Mercur este planeta preciziei, analizei, a intelectului în timp ce zodia Peștilor, o zodie de apă, mutabilă se preocupă de visare şi se bazează mai mult pe sentimente şi emoții decât pe gânduri şi cuvinte. Perioada cu Mercur în Pești este perfectă pentru studiul astrologiei sau al Tarotului pentru că ne conectează cu intuiția şi cu partea metafizică a vieții. Cu toate acestea, cât timp Mercur va rămâne în Pești, adică până pe 4 aprilie, nu este indicat să avem discuții importante în baza cărora să luăm anumite decizii sau să semnăm contracte, care să aibă nevoie de multe detalii deoarece logica şi rațiunea nu vor funcționa la capacitatea maximă.

Apoi, avem conjuncția lui Venus cu Soarele, care ne ajută să formăm conexiuni emoționale cu cei apropriați, să ne simțim mai creativi şi mai artistici sau pur si simplu, să ne bucurăm de partea frumoasă a vieții.  

Careul Lunii cu Pluton ne avertizează că există o anumită dificultate de a ne elibera de povara trecutului, anumite tensiuni şi sentimente care ne dau târcoale şi care ne pot crea probleme, dacă nu vrem să le facem faţă.

Dis-de-dimineață, Luna realizează şi sextilul cu Mercur, ultimul aspect pe care îl va face înainte de a intra în zodia Taurului. Aspectul indică o expresie onestă a sentimentelor şi multe idei cu care să lucrăm, mai ales acum că suntem în faza de creștere a Lunii.  

Cu Luna în zodia Taurului ni se cere să fim practici, productivi şi perseverenți. Este bine să trăim viața cu prudenţă si cu gândul la ziua de mâine, să fim mai conservatori şi stabili.

Seara, avem şi sextilul dintre Soare şi Pluton, ceea ce pune în discuție probleme legate de putere, determinare, de încredere şi comunicare.

File:Devonianscene-green.jpg
Eduard Riou – „Lumea înainte de potop”, 1872 (Sursa: https://commons.wikimedia.org)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: