Astăzi, 9 martie sau cât de spirituali suntem

Ziua a început cu conjuncția Lunii cu Pluton, ultimul aspect pe care Luna l-a făcut înainte de intrarea în Vărsător. Interacțiunile cu femeile sunt intense şi revelatoare. Putem să ne accesăm mai ușor propriile emoții sau să descoperim sentimentele adevărate ale altora faţă de noi.

Apoi, cu Luna în Vărsător, energia inovației este prioritară acum. Cât timp Luna a fost în Capricorn, a fost un moment minunat să renunțăm la modelele de gândire care ne împiedicau să ne construim viitorul. Acum, avem sprijinul necesar datorită energiei Vărsătorului pentru a merge înainte cu viteza fulgerului! Această energie ne învață să colectăm informații din diferite surse, să le sintetizăm și să ne folosim de inspirația nou-descoperită.

După-amiază, primul aspect pe care Luna îl va face din Vărsător va fi trigonul cu Marte din Gemeni. Acest aspect ne vorbește din nou despre energia unui nou început, suntem mai hotărați şi mai siguri pe noi, entuziasmul fiind la cele mai înalte cote.

Spre seară, Venus va realiza careu cu axa nodurilor lunare, ceea ce ne poate aduce întâlniri sau reuniuni legate de muncă. Careul declanșează un punct de tensiune care ne oferă o alegere: fie rămânem cu Nodul Sud (ceea ce trebuie finalizat) sau trecem la Nodul Nord (ceea ce trebuie dezvoltat în continuare). Venus în Pești ne spune că dragostea, banii, valorile şi stima de sine trebuie luate în serios pentru a fi dezvoltate. Este posibil să trebuiască să fim romantici, subtili, să fim mai idealiști şi rafinați… Dar acestea vor fi o provocare. Ne vom uni pentru a deveni mai spirituali (Pești) cu scopul de a dezvolta Nodul Nord (Gemeni) sau vom rămâne cu Nodul Sud (Săgetător)?

File:William Blake Richmond - Venus and Anchises - Google Art Project.jpg
William Blake Richmond – „Venus şi Anchises”, 1889-1890 (https://commons.wikimedia.org)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: