Astăzi, 13 februarie sau mesajul iubirii

Prima parte a zilei vine la pachet cu o conjuncție foarte puternică, între Venus şi Mercur retrograd în semnul vizionar al Vărsătorului. Când cele două planete se întâlnesc este loc de creativitate, de artă şi de introspecție – Mercur, mesagerul zeilor ne aduce mesajul iubirii, al lui Venus, iar în Vărsător, este vorba despre grupuri, comunitate, societate, în general. “Sa iubești pe aproapele tău ca pe tine însuti” este un citat care se potrivește de minune acestui aspect. Este foarte greu de îndeplinit această chemare a lui Isus în zilele noastre, unu pentru că cei mai mulți dintre noi nu știm să ne iubim pe sine, dar apoi pe aproapele nostru… Soluția, care vine odată cu Luna în Pești, este regula de aur, să-i tratezi pe ceilalți așa cum ai vrea să fii şi tu tratat. Cu cât mai mare este iubirea noastră pentru cineva, cu atât ne dorim ca el/ea să fie bine, să nu-i lipsească nimic, sacrificându-ne pentru bunăstarea acelei persoane.

După-amiaza aduce careul Lunii cu axa destinului, ceea ce dinamizează timpul şi ne ridică în cale obstacole, ca cei curajoși şi activi să le depășească, iar ceilalți să facă demersurile necesare pentru ajustări emoționale.

Apoi, Luna realizează sextilul cu Marte chiar la ţanc pentru a ne face mai îndrăzneți şi mai fermi în căutarea răspunsurilor mult dorite.

Seara târziu, Luna perfectează conjuncția cu Neptun, pentru a marca intrarea în tărâmul viselor şi al imaginației, odată cu venirea lui Moș Ene.

Imagini pentru love your brother as yourself wiki commons
Jacob Jordaens – „Bunul samaritean”, 1616 (Sursa: https://en.wikipedia.org)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: