Astăzi, 23 ianuarie sau care este darul nostru?

În noaptea aceasta, Jupiter, zeul expansiunii a făcut careu cu Marte, zeul războiului şi al dorințelor. Aspectul indică o tensiune dinamică ce necesită ca cele două energii să conlucreze, pentru a ne releva rezultanta: o energie impulsivă şi sălbatică, ce are nevoie de o supapă de evacuare. Jupiter în Vărsător este despre colectivitate, despre concepte de expansiune prin egalitate, fraternitate şi libertate, în timp ce Marte în Taur este despre dorința de a acumula resursele şi de a stoca bogățiile pentru uzul personal. Atunci când legătura cu divinul se pierde, Marte în Taur este consumat de dorința de a poseda, controla şi devora. Jupiter în Vărsător vine să ne reamintească că toți suntem datori să ne aducem contribuția în societate, să ne oferim darul nostru comunității, dincolo de orice alte interese personale am avea. Acest puternic aspect va rămâne cu noi până pe 9 februarie, când nu va mai fi in orb.

Apoi, pe la orele 10:00, Luna va intra pe tărâmul jucăușilor Gemeni, de unde ne va provoca la jocuri mentale, atât la glume, cât şi la socializare. Suntem mai spirituali, mai curioși şi mai studioși când Luna este în Gemeni.

Din cea de-a treia zodie, Luna va face, pe rând, trigoane cu Soarele şi Saturn din Vărsător, după-amiază, ceea ce ne deschide calea spre ritualuri, în care tradițiile autentice ne pot aduce soluții la probleme mai vechi.

Un alt aspect mai soft, care are loc în seara aceasta este sextilul lui Venus din Capricorn cu Neptun din Pești, un aspect ce ne îmbie la reverie, la visare şi la mici bucurii, pe care ni le putem dărui sau oferi altora. Aspectul nu este unul puternic şi nu va fi activ decât două zile, dar este unul extrem de intens mai ales pe latura romantică a vieții, chiar am putea spune ca vedem viața prin ochelari roz.

File:Free Smiling In Pink Heart Sunglasses.jpg - Wikimedia Commons
D. Sharon Pruitt – „Zâmbind prin ochelari roz în forma de inimă” (Sursa: https://commons.wikimedia.org)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: