Astăzi, 13 ianuarie, Luna Nouă în Capricorn sau care este scopul sufletului tău?

La scurt timp după ce Soarele a intrat în ultimul decan al Capricornului, iată că avem Luna Nouă la gradul 24 al acestei zodii, în strânsă conjuncție cu Pluton, zeul întunericului şi al morții. Forța invizibilă a lui Pluton ne ajută să descoperim partea pură şi spirituală a vieții, acea parte din noi care ne oferă capacitatea de a ne transforma şi de a ne reînnoi. Pluton este acea putere interioară care aduce cu sine tot ceea ce este ascuns de lumina zilei şi îngropat adânc în pământ. Pluton ne ajută să penetrăm secretele vieții, să descoperim planurile invizibile ale realității, de ce nu să intrăm în contact cu ghizii noștri spirituali – entități împreună cu care sufletul nostru își planifică reîncarnările. Așa poate am înțelege că toate suferințele la care credem că suntem supuși în această viață, nu sunt altceva, de fapt, decât niște lecții de viață care să ne ajute să creștem şi să ne dezvoltăm spiritual. Ghizii ne pot dezvălui planul spiritual al sufletului nostru, provocările de viață şi motivele din spatele alegerilor noastre. Cu atât de mult accent pe semnul Pământ in harta lunației, nu este de mirare că tocmai partea materială, fizică a vieții va cunoaște o transmutare, o reorganizare. Saturn este dispozitorul final al acestei hărți, așadar acum mai mult ca oricând este importantă capacitatea noastră de a crea ordine şi disciplină în viață, dincolo de tumultul exterior al lumii înfierbântate.

La doar câteva ore de momentul de Lună Nouă, avem aspectul de careu între Marte şi Saturn, care este activat până pe 26 ianuarie, o perioadă în care avem mult de muncit, nu este momentul să începem nimic nou, ci mai degrabă să consolidăm ceea ce avem deja început.

După orele serii, Luna va intra în Vărsător, de unde va face careu cu Marte din Taur, ceea ce ne aduce mai multă motivație pentru a acționa, dar ne şi poate face să reacționăm exagerat, să ne înfuriem mai ușor. Cheia rezolvării acestui aspect este eliberarea de emoțiile negative într-un mod controlat şi să evităm să acționăm impulsiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: