Astăzi, 9 ianuarie sau cum să ne simțim liberi ca pasărea cerului

Ziua începe cu un aspect armonios între Lună şi Pluton, ceea ce poate aduce la lumină emoțiile ascunse sau reprimate, pentru a fi vindecate. Stările emoționale fluctuează putând ajunge la extreme datorită influenţei plutoniene. Acesta este ultimul aspect pe care Luna îl va forma înainte de intrarea în zodia expansivă şi aventuroasă a Săgetătorului. Este una dintre cele mai bune poziții ale Lunii în semne, deoarece Săgetătorul este semnul spontaneității, libertății şi înțelepciunii. Suntem mai dornici să învățăm, una din preocupările preferate ale Arcașului, să căutăm în permanență răspunsurile la cele mai grele întrebări ale vieții, de aici şi preocupările filosofice ale zodiei. Emoțiile sunt pozitive şi optimismul este la cote înalte.

Odată cu intrarea în Săgetător, Luna va forma rând pe rând aspecte de sextil cu Mercur, Saturn şi Jupiter din Vărsător, ceea ce ne poate aduce multe oportunități, care dacă sunt luate în considerare ne vor aduce beneficii ulterioare.

Tot azi, Venus din Capricorn va face trigon cu Marte din Taur la primele 2 grade, pe semne de pământ, ceea ce ne are o influenţă pozitivă asupra felului în care ne simțim. Venus este zeița frumuseții şi a iubirii, şi atunci când realizează aspecte armonioase cu Marte, capacitatea noastră de a atrage lucruri şi oameni, de care avem nevoie, este potențată. Aspectul maxim este azi, dar el va fi valabil până pe data de 17 ianuarie, timp în care să simțim bucurie și fericire pentru lucrurile pe care le facem precum: dans sau practicarea unui sport, înfrumusețare, noi investiții sau activități, care să ne aducă mai mulți bani, negocieri de toate felurile, găsirea soluțiilor la probleme mai vechi. Cu Venus trigon Marte, atmosfera este una foarte interesantă şi incitantă, şi tot ceea ce facem pe durata acestui tranzit ne va face să ne simțim extrem de bine.  

File:Birds in the sky picture.png
Păsări pe cer, Maryam.7654 (https://commons.wikimedia.org/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: