Astăzi, 8 ianuarie sau o zi plină

Prima parte a zilei este liberă de aspecte majore între planete. Însă în a doua parte, schimbările se țin lanț. Astfel, avem intrarea cu surle şi trâmbițe a lui Mercur în Vărsător (14:00) şi a lui Venus în Capricorn (17:41). Cu Mercur în Vărsător, până pe 16 martie, logica şi gândirea obiectivă sunt activate, gândurile noastre devenind mai inovatoare şi mai progresiste. Mercur în Vărsător vine să ne arate lucrurile în care am investit emoțional prin lentilele „albastre” ale rațiunii. Cheia folosirii acestei energii este detașarea de tot ceea ce ne blochează.

Celălalt ingres, al lui Venus în Capricorn vine să ne aducă aminte de atașamentele pe care le avem faţă de structuri şi sisteme, tot felul de ambiții nematerializate, tot ceea ce am reprimat şi am restricționat. În perioada cu Venus în Capricorn, adică până la începutul lunii februarie, iubirea devine dintr-odată serioasă şi prudentă, atitudinea fiind practică şi conservatoare. Vom vrea relații de încredere şi autentice şi cel mai important, relații de durata alături de parteneri cu care putem construi ceva împreună.

Luna în Scorpion va realiza un aspect de sextil cu Soarele din Capricorn şi amândouă îl vor aspecta pe Neptun, ceea ce va aduce în prim-plan simbolistica neptuniană. Neptun ne îmbogățește imaginația, spiritualitatea, clarviziunea, intuiția, relaxarea, dar ne pune faţă în faţă şi cu iluziile, trădarea, amăgirile pentru ca noi să știm ulterior ce să alegem. De la descoperirea sa, în 1846, Neptun ne influențează viețile în multe moduri şi la atât de multe niveluri încât depășește capacitatea de înțelegere. Simțim tot mai mult nevoia de a afla ce se află dincolo de aspectele materiale ale vieții. Este un moment în care începem să conștientizăm iluziile şi concepțiile greșite, pe care noi oamenii le avem despre realitatea înconjurătoare, să ne reconectăm la o conștiință mai înaltă, să avem o viață interioară mai bogată, să uităm de vechile dogme, să dizolvăm structurile şi tipuri de gândire vechi şi să facem apel la valorile universale, precum iubirea şi adevărul.

După orele 19:00, avem şi careul dintre Mercur şi Marte, ambele aflate la începutul zodiilor Vărsător şi respectiv Taur. Acest aspect vine să intensifice energiile mentale până chiar la epuizare, vom avea mai multe de spus împotriva oricăror abuzuri, lecția pe care ne-o oferă acest aspect fiind cea a aprecierii părerilor altora şi cea a acceptării faptului ca putem greși.

Așadar, o zi plină de evenimente astrologice de care să profităm la maxim.

File:Pieter Bruegel the Elder - The Tower of Babel (Vienna) - Google Art Project - edited.jpg
Pieter Bruegel cel Bătrân – „Turnul Babel”, 1563 (Sursa: https://en.wikipedia.org/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *