Astăzi, 1 ianuarie sau căutările Noului An

Harta Anului Nou este una cu Ascendentul în Balanță şi cu Venus, stăpâna hărții, în Săgetător, în casa a 3-a, împreună cu Nodul Sud.

Căutarea insistentă a adevărului ne poate aduce în cale nevoia de  avea dreptate sau poate dorința de a înfrumuseța adevărul într-un anumit fel, astfel încât să simțim că ceilalți ne acceptă şi ne înțeleg. Vom crede că dacă avem toate răspunsurile, atunci toți ceilalți ne vor prețui şi ne vom simți mai relaxați. Dar adevărul e că nu avem cum să avem dreptate tot timpul, așa că nu vom putea să ne simțim mai bine. Dorința de a ne imagina (Venus careu Neptun) o lume mai bună (Venus în casa 3) este foarte puternică, dar trebuie să ne punem întrebarea care este prețul (Venus) pe care suntem pregătiți să-l plătim pentru a ne elibera de suferință şi a aduce înapoi ceea ce credeam pierdut (Nodul Sud în casa 3).

Dacă ne vom lăsa păcăliți în a crede că putem avea totul doar dacă ne dorim suficient de mult, dacă visăm la o lume în care suntem cu toții iubiți şi apreciați, atunci viața noastră va deveni un haos, din care nu ne vom mai putea elibera. Ce putem face însă este să renunțăm la dorințe şi să începem cu adevărat călătoria spre propria descoperire (Nodul Nord în casa 9), cine sunt eu cu adevărat, dincolo de masca pe care o arăt lumii şi cum pot să îmi aduc contribuția la o societate mai bună cu ajutorul talentelor şi abilitaților mele (Jupiter în Vărsător în casa 5), sunt doar câteva dintre întrebările care să ne călăuzească pașii în Noul An.

La mulți ani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *