Astăzi, 31 iulie sau volatilitate…

Azi, Venus se evidențiază prin prisma aspectelor pe care le realizează cu Luna, Soarele şi Pluton. Prin simbolismul său, planeta Venus ne vorbește despre tot ceea ce ne unește, reprezintă tot ceea ce ne place şi ne atrage. Cum aspectele, pe care ea le realizează sunt unele tensionate, este de la sine înțeles că există anumite piedici ca noi să facem ceea ce ne place zilele acestea: fie din cauza emoțiilor prea confuze sau pur şi simplu, lenei (Luna opoziție Venus), fie din cauza dorințelor nefondate în realitate şi a obligațiilor sociale (Venus semicuadratura Soare) sau fie din cauza nevoii de reconstrucție, de refacere într-un anumit domeniu de viață ( Venus inconjuncție Pluton).

Dis-de-dimineață, Luna va face un aspect tensionat cu Uranus, ce scoate în relief şi mai mult caracterul volatil al zilei, semn că există șanse mari ca planurile noastre să fie date peste cap. Ne putem aștepta la surprize cu atât mai mult cu cât înainte de a intra în zodia Capricornului, Luna va fi în aspect cu Axa destinului, fiind posibil să ne aducă în prim-plan povești de viață din trecutul nu prea îndepărtat.

După-amiază, Luna va intra în zodia Capricornului, aducând o răceală în relațiile cu ceilalți, o anumită strictețe, o rigoare mai mare. Până pe 2 august, când Luna va schimba semnul, avem nevoie de organizare, de o anumită structurare în viața noastră, de perseverență şi determinare. În același timp, e momentul să evitam rigiditatea, pesimismul şi teama de eșec. Așadar, o zi în care evenimentele ne pot lua prin surprindere, dar atâta vreme cât vom rezista cu stoicism vom trece cu bine toate obstacolele, pentru a merge mai departe.

Edgar Degas – „Dansatoare în roz”, 1884 (Sursa: https://commons.wikimedia.org/wiki/Edgar_Degas)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *