Astăzi, 28 martie, Luna Plină în Balanță sau puterea de a ne accepta

În seara aceasta, la orele 21:48, are loc fenomenul de Luna Plină în zodia Balanței. Opoziția dintre Soare şi Lună ne indică un dezechilibru între emoții şi ego; fiind în semnul Balanței, acest dezechilibru se poate referi la relațiile noastre, la ceea ce împărțim cu societatea, la cooperare şi socializare.

Luna de la gradul 9 Balanță se află în opoziție cu steliumul Soare, Venus şi Chiron din Berbec. Iubirea se găsește în interiorul nostru. Când suntem iubire, suntem mai mult decât propriul ego (Soare în Berbec în conjuncție cu Venus). Cea mai dificilă, dar poate şi cea mai puternică formă de iubire este iubirea de sine (Venus în Berbec în conjuncție cu Chiron). Nu îi putem iubi pe ceilalți (Luna în Balanță) fără a ne iubi mai întâi pe sine, fără a ne accepta pe sine cu defectele şi imperfecțiunile noastre, fără a fi împăcați cu punctele noastre slabe, fără să ne recunoaștem obiceiurile bune, dar şi pe cele negative. Conștientizarea şi acceptarea reprezintă primul pas spre schimbarea comportamentelor negative. A fi fericiți nu înseamnă că totul e perfect, ci semnifica faptul că am decis să privim dincolo de imperfecțiuni.

Ascendentul lunației se află în Scorpion, aducând în prim-plan conjuncția lui Marte cu Nodul Nord în casa a VIII-a: nevoia de putere, de control este ceea ce conduce evenimentele acestei perioade. Lunația are loc pe axa caselor VI-XII, semn că suntem în căutarea siguranței emoționale prin intermediul sănătății, atât fizice cât şi psihologice, prin purificare şi introspecție.

Uranus aduce un caracter de imprevizibilitate, cu atât mai mult cu cât este în conjuncție cu DSC, generând surprize şi răsturnări de situații. Așadar, urmează o perioadă de două săptămâni, până pe 12 aprilie în care nu vom putea sta liniștiți, în care ceva ne va împinge de la spate pentru a realiza schimbările atât de necesare pentru o viață trăită în mai multă libertate şi fericire.

File:Mirror of Erised (28731124264).jpg
HarshLight – „Oglinda din Erised”, 2016 (Sursa: https://commons.wikimedia.org)
– oglinda mistică descoperită de Harry Potter, care arată cea mai arzătoare şi ascunsă dorință.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *