Astăzi, 17 februarie sau cât de creativi suntem?

Ziua de azi începe cu intrarea Lunii în zodia Taurului, o zodie fixă, de pământ, care stabilizează securitatea materiala şi care ne invită să fim practici, productivi, prudenți, statornici şi stabili. Perseveranța şi răbdarea vor fi brățară de aur în cele doua zile şi jumătate cu Luna în Taur. Cu cât vom fi mai chibzuiți şi mai determinați, cu atât șansele de succes vor fi mai mari. Cu Luna în Taur trebuie să avem grijă însă să nu devenim prea apatici sau leneși, căutând să acaparăm toate resursele.

În drumul său prin Taur, Luna va face conjuncție cu Uranus şi careu cu Saturn, subliniind careul dintre cei doi mari grei ai zodiacului – Uranus din Taur şi Saturn în Vărsător. Aspectul e de ceva timp activ, din 25 decembrie 2020, urmând să se refacă la grad exact pe 15 iunie şi pe 24 decembrie anul acesta. Deci, vom trăi pe tot parcursul anului cu influenţele acestor energii dinamice. Anul trecut aspectul s-a format, dar fără să fie exact. Ultimul aspect exact a fost pe 13 mai 2000, deci evenimente, oameni sau situații care au existat sau s-au perindat prin viețile voastre acum 20 de ani, s-ar putea să reapară pentru a finaliza, concluziona eventuale relații karmice – Saturn este planeta karmei.

Saturn reprezintă autoritatea, regulile, limitele, tot ceea ce e tradițional, în timp ce Uranus, reprezintă libertatea, schimbarea, inovația, este rebelul zodiacului, cel care nu se supune nici unei reguli. Uranus în Taur reprezintă o energie volatilă, electrică care afectează tot ceea ce are legătură cu zodia Taurului, începând de la partea financiară, banii şi resursele materiale, continuând cu vremea şi schimbările climatice ale mamei Gaia. În schimb, Saturn în semnul progresist al Vărsătorului ne invită să aducem mai multă formă şi structură activităților care țin de gregarul Vărsător: reformelor, progresului, democrației, umanității, în general.

Când cele două forţe planetare se întâlnesc printr-un aspect de 90 de grade, putem să ne așteptăm la revoluții, schimbări dramatice ale structurilor tradiționale, progres prin tehnologie, chiar până şi o schimbare din temelii a artei astrologice.

La nivel individual, aceste energii ne pot ajuta să ne eliberăm de tot ceea ce nu mai servește Sinele nostru înalt, tot ceea ce ne ţine înapoi. Vom dori să facem lucruri noi, va exista dorința de a ne schimba pentru a ajunge acolo unde vrem să fim. Sfatul meu este să nu luați nici o hotărâre pripită pe parcursul anului, şi să vă documentați foarte bine înainte de a întreprinde ceva nou.

Indiferent de unde ne vor purta aceste energii sălbatice, să nu uităm să fim cât mai creativi în dorința noastră de a ne crea o altfel de realitate.

File:Fireworks (tree with leaves) from a boat on a river with an allegorical scene.jpg
Autor necunoscut – „Artificii” (Sursa: https://commons.wikimedia.org)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *