Astăzi, 1 februarie sau cultivarea calmului

Ziua începe cu un trigon dintre Luna, aflată pe ultimele grade din Fecioară şi Pluton din Capricorn. Simțim lucrurile intens şi este posibil să fim transformați de reacții emoționale puternice. La scurt timp, avem un alt trigon al Lunii, de data aceasta cu Venus, tot din Capricorn, ceea ce ne aduce mai mult echilibru şi armonie.

Înainte ca Luna şi Venus să schimbe semnul, avem careul dintre Marte în Taur şi Soare în Vărsător. Aspectul aduce cu sine afirmarea puterii, ceea ce poate crea conflicte puternice. Este posibil să fim mai iritați, mai nerăbdători şi să reacționăm rapid la orice provocare. Cu siguranță nu este momentul pentru inițierea unui conflict. Nu are rost să treceți în ofensivă, deoarece puterea și curajul sunt la cel mai scăzut punct posibil. Este bine să căutați un compromis sau să vă retrageți dacă sunteți provocați. Aspectul este valabil până pe 23 februarie, așa că înarmați-vă cu multă răbdare.

Luna intră în Balanță la orele prânzului, ceea ce ne face să căutăm echilibrul în viața noastră. Balanța este semnul echilibrului, al comunicării deschise, al opiniilor și relațiilor personale. Cu Luna în acest semn, mintea noastră este deschisă în mod natural spre a găsi un echilibru între două idei opuse. În următoarele două zile, este bine să acceptăm ceea ce e dezechilibrat în viețile noastre pentru ca apoi să găsim punctul de mijloc, prin care să ne vindecăm.

Prezența planetei Venus în zodia visătorilor şi a prieteniei, ne aduce mai aproape de armonie prin idealizarea iubirii sau prin atragerea unui ideal în viață.

Urmează o perioadă în care ne vom dori să încercăm lucruri noi, care să ne stimuleze la nivel mental mai mult decât emoțional, care să ne ofere o libertate de exprimare în cadrul grupurilor din care facem parte.

În perioada cu Venus în Vărsător, iubirea va deveni mai mult prietenie, iar în cazul în care suntem într-o relație, ne vom dori mai mult ca partenerul să ne fie mai întâi prieten, să petrecem timp de calitate alături de el/ea.

Finalul zilei, ne aduce trigonul Lunii cu Saturn ce va încheia ziua într-un ritm tradițional, prin controlul impulsurilor şi al emoțiilor.

File:Fotothek df tg 0004438 Astrologie ^ Sternzeichen ^ Kalender.jpg
Johannes Regiomontanus – „Vărsătorul”, 1521 (Sursa: https://commons.wikimedia.org)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *