Azi, avem ultimul pătrar al Lunii, o fază în care dorința de afirmare este puternică, dar în care este mai indicat să nu urmărim ideile noi care ne vin acum, ci mai degrabă, să finalizăm din proiectele deja începute. Ultimul pătrar al Lunii este o perioadă de 8 zile în care să ne eliberăm de tot ceea ce nu ne mai folosește, începând de la haine vechi la relații toxice şi atitudini contraproductive.
Tot azi, în zi de mare Sărbătoare, ce vestește o mare taină, axa nodurilor lunare este aspectată de Lună şi Neptun, Luna prin aspecte armonioase, iar Neptun prin careu, un aspect tensionat, semn că partea din noi care este visătoare, utopică şi vizionară (Neptun) iese la iveală şi dorește să-i fie recunoscute drepturile de a face parte din mai-marele întreg (Peștii). Careul lui Neptun cu axa destinului va fi activ până la începutul lunii martie, azi fiind realizat aspectul exact, deci influențele despre care voi vorbi ne afectează întreaga perioadă, nu doar azi.
Fiziologic, Neptun este asociat cu glanda pineală, cunoscută ca cel de-al treilea ochi. Conform învățăturilor spirituale, deschiderea acestui centru ne oferă abilitați clarvăzătoare şi subtile. Așa că nu mică mi-ar fi mirarea, ca pentru mai mulți dintre noi, acest centru să înceapă să funcționeze, dacă nu a şi început deja – Neptun este în careu cu nodurile de anul trecut din 13 August. Neptun este asociat şi cu iubirea universală, dacă Venus armonizează două persoane, Neptun, ca octava superioară a lui Venus, ne armonizează cu întreg cosmosul. Dar, în același timp, Neptun reprezintă şi confuzia, iluzia şi decepția, așa că înainte de a beneficia de darurile lui Neptun, ar trebui sa conștientizăm realitatea crudă, cea stăpânită de Saturn, zeul implacabil al legilor universale.
Așadar, o zi în care să medităm la puterea fiecăruia dintre noi de a transcende această realitate şi de a pătrunde în lumea viselor şi a idealurilor înalte prin câteva întrebări simple, cum ar fi: „Cum îmi definesc visele şi idealurile spirituale cele mai înalte?”, „Cum fac să îmi îndeplinesc visele?” şi nu în ultimul rând, „Când sunt confuz(ă), cum îmi restabilesc claritatea şi ordinea?”