Astăzi, 4 ianuarie sau cum să ne transformăm realitatea

Ziua de azi a început cu un aspect armonios, trigonul Soare-Luna. Soarele din Capricorn ne aduce în prim-plan nevoia de organizare şi structură, în timp ce Luna din Fecioara ne vorbește tot despre organizare, dar de data aceasta, de nevoia de a funcționa eficient. Când cele două planete se aspectează printr-un trigon, înțelegem că vom realiza cu fără prea mare greutate tot ceea ce ne-am propus, cel puțin, în prima parte a zilei.

Pe la miezul zilei, Luna va face opoziția cu Neptun, precum şi cuadratura cu Axa nodurilor lunare ceea ce ne poate aduce prea multă informație, fapt care să ne facă să ne simțim confuzi şi nesiguri cu privire la viitor.  Claritatea se instalează spre seară, după ce Soarele va apune şi Luna va perfecta trigonul cu Mercur din Capricorn.

Dar la scurt timp, pe la orele 20:00, Luna va ajunge să realizeze un careu cu Venus din Săgetător. Acest careu pe semne mutabile poate declanșa sentimente de confuzie şi emoții necontrolabile, când nevoile noastre de libertate, de a ne extinde orizonturile şi de a trăi experiențe semnificative nu sunt îndeplinite. Trigonul Lunii cu Pluton din Capricorn vine să ne „scaneze” emoțiile pentru a face o cercetare amănunțită a acestora, şi apoi, pentru a ne elibera de presiunea anterioară. Emoțiile ne pot dezvălui elemente importante despre viața noastră, ceea ce să ne ofere posibilitatea de a ne transforma aproape magic realitatea înconjurătoare. Așa cum spunea şi Daniel Goleman în cartea sa „Inteligența emoțională”, moștenirea genetică ne înzestrează pe fiecare dintre noi cu o serie de emoții care ne determină temperamentul, dar temperamentul nu este destinul nostru. Doar adaptabilitatea noastră la mediul înconjurător ne dă posibilitatea unei vieți mai bune, în care auto-controlul, capacitatea de automotivare şi perseverența sunt aptitudini călăuzitoare.
Așadar, putem să ne transformăm realitatea înconjurătoare atâta timp cât putem gestiona eficient propriile emoții, le putem procesa şi apoi elibera pentru o mai mare libertate de exprimare de sine.

Jan Wildens – „Transformarea femeilor în coțofene”, prima jumătate a sec. XVII (Sursa: https://commons.wikimedia.org/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: