30 decembrie 2020, Luna Plină în Rac sau care este tribul tău…

Luna Plină din 30 decembrie 2020 are loc la ora 5:28 am pentru Romania, la gradul 9 din zodia Racului. Momentele de Lună Plină sunt momente în care energia naturii este în exces – emoțiile, activitatea fiziologică este la maximum, așa că pentru cei care sunt mai sensibili, perioada de 2 zile înainte şi 2 zile după Luna Plină este una problematică.

În harta lunației, Luna este cea mai puternică planetă, fiind în Hayz, într-o hartă nocturnă, într-un semn nocturn, şi deasupra orizontului, fiind şi singura planetă vizibilă pe cerul  serii, la scurt timp după ce Soarele a apus. Stăpâna acestei hărți, Luna se află în Zodia Racului, o zodie Yin, feminină şi introvertită, care ne aduce aminte de importanța unui cămin, de apartenența la un „trib”, de tot ceea ce ne face să ne simțim în siguranță şi protejați de vicisitudinile vremii sau vremurilor. Este ca şi atunci când îți torni fundația la casă şi vine toata lumea să te ajute la turnarea betonului, abia atunci îți dai seama cât de important este „tribul” din care faci parte. Luna este în propria ei casă în Rac, ceea ne face să ne simțim emoționali, schimbători şi atașați de trecut. Nostalgia este una din atributele Lunii în Rac. Suntem încă legați de trecut şi de tot ce ne-a adus, iar despărțirea de suferințele şi frustrările trecutului este un proces încă foarte lent. Cu Soarele în Capricorn nevoia de control este foarte puternică, şi capcana în care putem cădea zilele acestea este să credem că dacă alții ne vor recunoaște contribuția oferită „tribului” atunci ne vom simți şi noi mai bine. Dar este un cerc vicios, alții nu vor putea niciodată să ne facă să ne simțim mai satisfăcuți şi abia atunci când vom recunoaște în interior aportul nostru, abia atunci ne vom simți cu adevărat împliniți. La un moment dat, va fi necesar să îi lăsăm pe cei din trib să ne vadă așa cum suntem, dincolo de frica de respingere, pentru că numai dezvăluindu-ne adevăratele sentimente (Luna în Rac) putem să preluam controlul întregii vieți (Soare în Capricorn).

Ceea ce mi-a atras atenția la această hartă este că o treime din hartă este fără planete, modelul planetar fiind locomotiva condusă de Venus în Săgetător, ceea ce ne poate oferi o soluție la problema ridicată de restul hărții. Venus în Săgetător este atracția către libertate, cunoaștere, înțelepciune, educație înaltă, filozofie, descoperirea optimistului interior, a umorului, chiar dacă mai negru zilele acestea. Așadar, să aflăm care este sectorul de viață activat de Venus în Săgetător pentru a descoperi care este domeniul de viață care ne furnizează energia motivantă pentru a depăși problemele trecutului. Dacă Venus în Săgetător se află în:

Casa 1 – înfățișarea, personalitatea şi atitudinea în fața vieții, masca pe care o arătăm lumii;

Casa 2 – valorile, bani (salariu), hrana, talentele, achizițiile, atașamentele, tot ceea ce e material în viața noastră;

Casa 3 – studiile, gândurile, părerile, rudele, adulterul şi comunicarea de orice fel;

Casa 4 – familia, intimitatea, căminul, tot ceea ce ține de trecut;

Casa 5 – copii, creațiile artistice, plăcerea iubirii, jocurile şi sportul;

Casa 6 – relațiile profesionale, munca de zi cu zi, serviciul, bolile, alimentația, igiena, sarcinile domestice;

Casa 7 – contractele, partenerul de viață, prietenii/ dușmanii, adversarii, asociații;

Casa 8 – banii altora, moșteniri, crize existențiale, transformări dureroase;

Casa 9 – studiile superioare, intelectul, călătoriile în străinătate, religia, misticismul;

Casa 10 – viața publică, cariera, responsabilitățile sociale, reputația;

Casa 11 – relațiile de prietenie, dragostea primită, comunicațiile internaționale;

Casa 12 – sănătatea mentală, bolile cronice, dar şi evoluția spirituală.

Care este casa activată de Venus in Săgetător? Care sunt așteptările tale de la acest moment de Lună Plină? Cum îți accepți vulnerabilitățile pentru a putea dobândi controlul scopului tău în viață? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care această lunație ni le poate solicita…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: