Astăzi, 17 septembrie sau ce înseamnă patriotismul

Azi avem fenomenul de Lună Nouă în Fecioară la gradul 25. Simbolul sabian asociat acestui grad este: „Un steag coborât în bernă în fața unei clădiri publice”. Ca simbol, steagul reprezintă mândria națională, de multe ori el este folosit pentru a exprima drepturile poporului, apărarea ideologiei naționale. Prin urmare, această Luna Nouă se poate referi la sentimentele naționale, la patriotism şi la identitatea națională.  

Luna Nouă este cu atât mai importantă cu cât se află în cuadratură cu axa destinului, ceea ce se poate traduce prin nevoia de ajustare a unor situații, necesitatea de a coopera cu ceilalți, precum şi prin sentimente incomode care se cer a fi sublimate. Guvernatorul acestei Lunații, Mercur se află în cuadratură cu Jupiter, semn că există o multitudine de opinii şi păreri cu privire la sentimentele naționale.

Neptun face opoziție la cele doua Luminarii, aducând incertitudine şi confuzie cu privire la subiectul acestei lunații. Înainte de a schimba zodia, Luna va face şi trigoane cu Saturn, Jupiter şi Pluton din Capricorn, aducând mai mult optimism şi succes atunci când ne controlăm impulsurile şi când suntem sinceri unii cu alții. În orice caz, Saturn impune anumite limite, controale, dar aceste limite sunt doar interioare şi depind mai mult de modul nostru de gândire. Așadar, urmează două săptămâni în care să medităm la ce înseamnă patriotismul pentru noi, felul în care fiecare individ contribuie la puterea națională.

Eugène Delacroix – „Libertatea conducând oamenii”, 1830 (Sursa: https://commons.wikimedia.org)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: