Astăzi, 20 martie, Echinocțiul de primăvară sau aventura unei lumi noi

Ziua de azi începe cu conjuncția Lunii cu Nodul Nord în Gemeni – s-ar putea să nu avem întotdeauna dreptate cu tot ceea ce credem şi tocmai de aceea este benefic a asculta şi părerea şi sfatul altora.

Apoi, avem evenimentul mult așteptat al acestei perioade, echinocțiul de primăvară, care dă startul anului nou astrologic.

Momentul de echinocțiu evidențiază din punct de vedere astrologic şi modul în care vor evolua evenimentele următoarelor 3 luni de zile. Ascendentul în Rac al momentului de echinocțiu semnifică nașterea (zodia Rac) unei noi lumi, a unei lumi în care introspecția, studiul, comunicarea cu sinele, legătura cu lucrurile invizibile, energia ascunsă a lucrurilor (Luna şi Marte în Gemeni în casa a XII-a) vor fi evidențiate.

Ȋn scrierile antice, nașterea Cosmosului a fost descrisă din punct de vedere astrologic cu Ascendentul în Rac… poate pentru că, acesta este şi semnul cel mai luminos dintre toate – prima zi a zodiei marchează solstițiul de vară, ziua cea mai lungă a anului. Din punct de vedere esoteric, Racul reprezintă intrarea în lumea manifestată.

Nodul Nord este în Gemeni, în exaltare este foarte puternic şi el ne vorbește despre o victorie după multe probleme şi complicații, este un semn al succesului şi norocului, chiar şi atunci când totul pare pierdut (Nodul Nord în casa a XII-a). Pentru a utiliza potențialul pozitiv al casei a XII-a în Gemeni, este necesar să reprogramăm gândirea negativă, să învățăm să avem încredere în visele şi percepțiile noastre, să devenim conștienți de atitudinile și comportamentele contraproductive şi să le înlocuim cu acțiuni constructive. A face acest lucru poate implica nu numai examinarea modelelor de gândire, dar și dezvoltarea activă a gândirii – scris, comunicare şi abilități sociale şi de învățare.

Câtă vreme energia în baza căreia funcționăm nu se va modifica, nici viața noastră nu se va schimba…Pentru a ne schimba energia, avem nevoie de o minte aliniată cu inima. Pentru a ne folosi de ele, avem nevoie de o limpezime a emoțiilor, adică de o stare de pace şi armonie în interior.

Atât Soarele cât şi Venus sunt în exaltare, semn că vitalitatea şi voința, relațiile şi percepțiile noastre sunt foarte importante. Venus este la gradul anaretic, 29, în Pești, ultimul semn al zodiacului, semn că suntem la finalul unui ciclu când ne simțim eliberați, deși am fost exilați o bună bucată de timp. Parteneriatele ne oferă mult prea mult sau mult prea puțin din ceea ce avem nevoie.

Legăturile cu străinătatea, călătoriile lungi vor fi în prim-plan – Mercur, Venus şi Neptun în Pești în casa a IX-a.

Punctul norocului se află la gradul 29 Fecioara acolo unde este şi steaua fixa, Markab. Fiind de natura lui Jupiter şi a lui Saturn susține realizarea şi împlinirea viselor. Aceasta stea are de-a face cu toate felurile de călătorii, în general, cele pe mare, în special. Steaua face parte din constelația Argo Navis – Nava argonauților şi ne aduce aminte de o poveste veche de tot, de pe vremea lui Homer (secolul al VIII-lea î.e.n.).

Este vorba despre povestea lui Iason şi a Argonauților în căutarea lânii de aur. Povestea începe de la berbecul care l-a vrăjit pe Iason, pe numele sau, Chrysomallos, cu lâna din aur curat. Este evident că Chrysomallos era un berbec fermecat: fusese trimis să-i salveze pe Frix şi Helle, copiii regelui Athamas şi ai zeiței norilor, Nephele, ale căror vieți erau amenințate de uneltirile mamei lor vitrege, Ino, care voia să-i ucidă. Berbecul îi ia pe cei doi tineri şi îi poartă în zbor spre Colchida, un teritoriu în Georgia de azi. Purtată cu repeziciune prin văzduh, Hele a amețit, a căzut de pe spinarea animalului şi s-a înecat în apele mării, care de atunci îi poartă numele: Hellespont (astăzi zona strâmtorii Dardanele). Băiatul, Frix, ajunge cu bine în Colchida şi, drept mulțumire, dăruiește berbecul fermecat regelui acestei ţări. În alte versiuni, Frix a oferit acest animal, drept jertfă, lui Zeus şi a atârnat lâna berbecului de un arbore în pădurea în care era venerat Ares (Marte).

Peste ani, aventurierii conduși de Iason, pretendent la tronul regelui din Thessalia, află despre această uimitoare comoara, se îmbarcă pe corabia Argo (de unde şi numele de argonauți) şi pornesc spre Colchida. Se spune că Argo Navis era sub protecția lui Atena, fiind special construită pentru Iason.

Manilius a numit-o nava eroilor şi a spus ca oamenii născuți sub influenta ei sunt ghizii care ne îndrumă pe cele mai întunecate drumuri, prin intermediul lor nevoile oamenilor sunt realizate.

La expediție participă cei mai vestiți eroi ai vremurilor vechi, printre care Hercule şi gemenii Castor şi Polux. Era nevoie de eroi pentru această misiune, pentru că Lâna de Aur era păzită de un șarpe monstruos. Ajuns în Colchida, Iason își folosește farmecul pentru a o seduce pe vrăjitoarea Medeea, fiica lui Aetes, regele Colchidei, şi o convinge să-l ajute. Vrăjile Medeei izbutesc să-l adoarmă pe monstrul-paznic al comorii şi Iason poate astfel să fure Lâna de Aur, cu ajutorul căreia, la întoarcerea acasă, revendică tronul tarii sale.

Așa şi noi, vom fi vrăjiți de Venus în Pești, vom plănui o expediție pe termen lung alături de prieteni sau de persoane importante, pentru a descoperi adevărata menire în viață, aurul adevărat – Soare în Berbec in casa a X-a. Să nu uităm să fim şi generoși pe parcursul călătoriei – Neptun în Pești. Așadar, vă doresc o „călătorie” plină de aventuri, aşa cum îi place Berbecului…

Herbert James Draper, The Golden Fleece.jpg
Herbert James Draper – „Lâna de aur”, 1904 (Sursa: https://commons.wikimedia.org)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *