Aproape de miezul nopții, a avut loc un aspect astrologic important, întâlnirea dintre Mercur, zeul comunicării şi al momentelor de trecere şi Jupiter, zeul expansiunii şi al generozității, zeul călător. Datorită retrogradării mercuriene, aspectul se va repeta încă o dată pe data de 5 martie şi va ieși definitiv din orb pe data de 13 martie, urmând ca până la anul viitor acest aspect să nu se mai repete. Dar ce vrea Mercur retrograd să ne transmită împreună cu Jupiter? Aspectul marchează începutul şi sfârșitul ciclului dintre Mercur-Jupiter şi ne vorbește despre povestitori, despre filosofi, despre speakeri motivaționali, despre preoți şi profesori, de ce nu şi cărți care ne învață să avem încredere în propriile noastre credințe pentru a obține mai multă încredere în sine. Aspectul este favorabil pentru tot felul de interacțiuni, pentru învățat, pentru comerț şi schimburi de toate felurile, oamenii fiind avizi de a primi mai mult, de a afla mai multe cunoștințe, de a fi mai inspirați.
Putem să ne programăm călătoriile de anul acesta sau să începem noi studii sau cursuri în această perioadă sau de ce nu… să ascultăm povesti şi basme de demult. Singurul lucru de care să ne ferim este exagerarea faptelor, să fim atenți ca din dorința de a vedea doar ansamblul lucrurilor, să pierdem din vedere detaliile, care sunt atât de importante.
Dis-de-dimineață, Luna din Berbec realizează sextilul cu Saturn în Vărsător, apoi la scurt timp, cu Jupiter şi la final cu Mercur în Vărsător pentru a aduce în conștiința colectivă importanţa planetelor din Vărsător, care vin să ne aducă aminte să fim cât mai umani, toleranți şi prietenoși, să ne iubim libertatea şi să ne gândim să fim mai degrabă diferiți şi neconvenționali decât conservatori sau obsedați de ordine şi disciplină.

Nathaniel Hawthorne. Scena descrisă este din „povestea cadru” a cărții,
în care Eustace Bright distrează mai mulți copii spunându-le povești și
mituri. Dintr-o ediție publicată în 1880 de Houghton, Osgood and Co.,
The Riverside Press, Cambridge, 1876 (Sursa: https://commons.wikimedia.org).