Astăzi, 6 mai sau cât de corecți suntem…

Începutul zilei ne surprinde prin natura emoțională şi pasională a conjuncției Lună – Marte, chiar dacă această conjuncție are loc în Capricorn, semn rece, de pământ, concentrat pe organizarea şi îndeplinirea unor scopuri precise, clare. Poate că o pasiune (Marte) mai veche (Capricorn) devine actuală (Luna).

Trigonul pe semne de apă între Jupiter în Scorpion retrograd şi asteroidul Astrea mi-a atras atenția în mod particular. Deși, acest corp ceresc este doar un asteroid, semnificația sa consider că este importantă, deoarece este legată de zeița Astraea din mitologia greacă, cea care a dat naștere constelației Fecioarei, simbol al ordinii universale şi al purității, dar şi Balanței, deoarece ea a fost considerată, împreună cu mama sa, simbol al justiției şi al dreptății, personificată prin Dike, zeița victoriei, cea care cântarea faptele oamenilor, le punea în balanță, pentru a păstra ordinea şi dreptatea. De la poetul roman Ovidiu, aflăm că Astraea, a fost cea din urmă zeiță, care a părăsit omenirea cândva în epoca Bronzului, datorită răutății oamenilor, şi tot de la Ovidiu aflăm că ea se va reîntoarce pe Pământ, pentru a iniția un nou ciclu al epocii de aur al omenirii.

Precum şi faptele noastre sunt în concordanţă cu legile Universului, în măsura în care reușim să nu mințim sau să nu facem orice alte lucruri care ne îndepărtează de suflet, cuadratura Lunii cu Uranus din aceasta după-amiază ne va ajuta să descoperim ceva nou, să acționăm (cuadratura) pentru a ne bucura de o zi ieșită din comun (Uranus).

Apoi, spre seară, imaginația ne este relevată de sextilul dintre Soare şi Neptun, ceea ce semnifică mai multă creativitate inspirată, şi care, deși nu este un aspect energetic, va crea loc pentru mai multă receptivitate, poate abilitați intuitive sau empatie.

Exact ce aveam nevoie, pentru a ne bucura de intrarea Lunii în Vărsător, un moment de celebrare a prieteniei, a acelor lucruri altfel, de a ne gândi care sunt schimbările, pe care le avem de făcut în privința propriei persoane, a vieții de zi cu zi (Luna), astfel încât să ne simțim mai împliniți şi mai fericiți.

Așadar, o zi extrem de benefică cu multe potențiale, care se cer descoperite, atâta vreme cât suntem corecți cu noi înșine, dar şi cu ceilalți, bineînțeles.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *