Astăzi, 1 mai sau ziua focului

Deși, energia zilnică este aceeași pentru toată lumea, ea are semnificații diferite pentru fiecare persoană în parte. Mai mult, în funcție de anumite lucruri pe care le facem sau nu le facem, ne putem îmbunătăți, respectiv înrăutăți situația.

Aceasta este motivul pentru care nu am folosit şi nici nu voi folosi zodiacul solar în interpretarea zilnică, ci mai degrabă urmăresc Luna, care, şi ea, la fel ca Soarele, are un zodiac, zodiacul lunar. Dacă parcursul Soarelui, așa cum se vede el de pe Pământ, este împărțit în 12 sectoare egale de cer, numite zodii, traseul Lunii, este împărțit în 28 domicilii lunare, fiecare cu semnificația sa. Există foarte multe observații şi descrieri ale caselor lunare în vechile texte din Europa, Orientul Mijlociu, India și China. Cuvântul arab este „manzil” care înseamnă „casă”, aceste domicilii fiind, de fapt, locuri unde Luna se odihnește pentru o noapte, ca un fel de o cameră de hotel în care dormiți, pentru ca apoi să vă continuați drumul spre o altă locație. În astrologia medievală, domiciliile lunare erau foarte populare, fiecare având propriile caracteristici, efecte, chiar şi propriile imagini, asocieri cu îngeri, stele fixe şi așa mai departe.

Am vrut să precizez aceste lucruri, deoarece foarte mulți dintre voi m-ați întrebat de ce nu alcătuiesc un horoscop pentru fiecare zodie în parte, așa cum se obișnuiește în zilele noastre. Sper că această explicație să vă aducă mai multă claritate, şi alături de mine, să descoperiți modul în care ciclurile universale lucrează doar pentru voi, să vă planificați zilele în concordanţă cu voi înșivă, cu propriile voastre nevoi, să aveți o nouă abordare a vieții plină de magie şi sincronicități!

Acum, trecând la influenţele zilei de azi, putem spune că ziua este cu totul specială, deoarece câteva zile înainte şi după 1 mai se marchează mijlocul perioadei dintre echinocțiu de primăvară şi solstițiul de vară.

Aceasta zi ne evocă puterea focului spiritual, acum observăm cum plantele, copacii, vegetația devine din ce în ce mai verde, energia vieții creşte, focul interior se aprinde.

Luna se află în continuare în zodia tropicală a Scorpionului, până diseară la ora 18:19. Până atunci însă, trebuie să ne luptăm cu emoțiile negative dificile, care au atins punctul culminant ieri, de Lună Plină. Am putea însă să ne ocupăm timpul cu activități care necesită implicare totală, emoții puternice şi intense, așa cum îi place Scorpionului. O idee ar fi să folosim orele până la apusul Soarelui, pentru a scrie o listă cu toate lucrurile pe care ni le dorim, dorința fiind un atribut scorpionic.

Diseară, când energia zilei va căpăta o notă mai optimistă, odată cu intrarea Lunii în Săgetător, vom fi mai deschiși şi mai dornici de orice fel de activități în aer liber. Suntem încă în faza de Lună Plină, dar Luna începe să descrească, fiind perioada cea mai benefică pentru activități care necesită concluzii, finalizare, consolidare, conservare, completare.

Așadar, o zi cu multe influenţe, să le folosim cu discernământ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *