Azi, 9 martie, prima zi cu Jupiter retrograd sau începutul unui lung proces de transformare a energiei

În această dimineață, Jupiter a intrat în mișcare aparent retrogradă, așa cum se poate observa de pe Pământ. Planetele nu se mișcă în sens invers în jurul Soarelui, ci doar din punct de vedere al observatorului de pe Pământ, ele apar așa, datorită reducerii vitezei lor de deplasare.

Deși, retrogradarea jupiteriană a început azi, ciclul retrogradării a început mult mai devreme în jurul datei de 12 decembrie 2017. Perioada de retrogradare propriu-zisă se încheie pe data de 10 iulie 2018, când Jupiter reintră în mișcare directă, iar ciclul complet, pe 7 octombrie 2018, când Jupiter depășește gradul 24 Scorpion, grad la care se află azi, când începe retrogradarea.

Azi, a fost şi ultimul pătrar al Lunii, o perioadă în care ambițiile ne-au fost activate, la fel ca şi dorința de a realiza ceva important, chiar dacă nu dispunem neapărat de resursele necesare. Deci, dacă chestiunile legate de realizări pe diverse planuri, au intervenit în gândurile şi/sau planurile noastre de azi, vă invit să citiți mai jos, mai multe despre posibilitățile de creștere în următoarele 4 luni.

Din punct de vedere astrologic, atunci când o planetă retrogradează înseamnă că funcțiunea acelei planete este altfel decât cea pe care o are în mod normal, atunci când mișcarea sa este directă. Aceasta poate însemna o interiorizare a funcțiunii planetei, expresia sa nu se manifestă în exterior, dar în același timp, poate semnifica şi faptul că funcțiunea planetei este utilizată în mod excesiv sau într-un mod unic, special, diferit faţă de ceea ce este considerat normal.

În cazul lui Jupiter, spre exemplu, retrogradarea, în general, poate simboliza faptul că nu folosim darurile cu care am fost înzestrați sau că, dimpotrivă, facem exces de ele şi le folosim doar în scopuri personale. În același timp, poate simboliza pregătirea, analiza şi regândirea unui proces de căutare a adevărului şi a moralității, care va urma să se facă într-un mod cu totul diferit faţă de până acum.

Jupiter, planeta expansiunii şi a bunăstării, simbolizează căutarea adevărului, a valorilor morale şi etice, el ne dezvoltă capacitatea de extindere a conștiinței pentru a înțelege mai bine realitatea înconjurătoare, o viziune pe care o avem atunci când suntem exploratori, când căutăm să descoperim lumea filosofiei, a religiilor, a eticii, să ne aprofundăm studiile sau să călătorim, atât fizic cât şi spiritual. Jupiter simbolizează credința și optimismul că viața poate fi frumoasă, este gândirea pozitivă în acțiune.

Jupiter reprezintă înțelepciunea, progresul, fericirea şi norocul, așa că perioada de 4 luni cât va dura retrogradarea, este posibil să ne așteptăm la situații când activitățile jupiteriene create de noi pentru a ne îmbunătăți își vor încetini ritmul, pentru a ne lăsa să descoperim noi căi de progres, noi modalități de dezvoltare.

Dar ce se întâmplă când această capacitate de creștere, de expansiune nu funcționează cum trebuie? Cum vom reuși în următoarele luni să exprimăm principiul creșterii într-un mod unic doar al nostru?

Putem să aflăm mai multe, urmărind semnul în care se află Jupiter. Semnul Scorpionului reprezintă o nevoie intensă de transformare şi de aprofundare a cunoștințelor despre tot ceea ce înseamnă viață. Scorpionul ne vorbește despre hotărâre şi determinarea de a deveni cei mai buni într-un domeniu practic, dar în același timp, ne deschide drumul spre spiritualitate, spre o nouă formă de energie, pe care o putem accesa atunci când suntem într-o stare de oboseală şi epuizare prea mare. Fiind un semn fix, energia Scorpionului nu se lasă modelată ușor, dar odată ce vom deveni experți în controlul emoțiilor, această nouă formă de energie ne va deschide calea spre noi experiențe. Iar dacă ceva este pe placul lui Jupiter, atunci aceasta este să aibă parte de cât mai multe experiențe, cu cât mai diversificate cu atât mai bine. Așadar, voi ce experiențe veți testa în această perioadă de retrogradare a planetei fericirii, Jupiter?

2 Responses

    Pentru cei care au Jupiter retrograd la naștere cum e această perioadă? E mai ușor de gestionat energia ?

      Buna, Mihaela. Când Jupiter este retrograd la naștere, energia disponibilă pentru dezvoltare, căutarea principiilor înalte ale vieții se desfășoară altfel față de norma societății, iar în momentele când planeta intră în mișcare aparent retrogradă pe cer, este mult mai ușor să iți exprimi energia lui Jupiter din harta natală. La modul general, domeniile de viața care sunt supuse sub lupă în perioada în care Jupiter retrogradează pot fi: călătoriile, norocul, prosperitatea sau educația, pentru a numi doar câteva. Din punct de vedere anatomic, Jupiter guvernează ficatul, deci nu ar strica niște verificări medicale ale acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *