2 ianuarie 2018, Luna Plină în Rac

2 ianuarie 2018, Luna Plină în Rac

A doua zi a anului ne aduce înainte de răsăritul Soarelui, o Luna Plină la gradul 12 al zodiei Racului.

Perioada de două-trei zile înainte şi după Luna Plină reprezintă o perioadă intensă, când emoțiile, energia psihică şi activitatea umană, în general este la maximum, totul este la maxim, iar creativitatea este la cele mai înalte cote.

Totuși, pentru cei cu probleme cardiace sau care sunt predispuși la anxietate, perioada nu este una benefică, ridicând anumite probleme de sănătate. De aceea, lor li se recomandă liniște şi relaxare.

Urmează un timp de două săptămâni în care avem nevoie să ne eliberăm, să ajustăm sau sa ne desprindem de tot ceea ce nu mai funcționează în viața noastră. Putem să ne dăm seama de ce anume trebuie să scăpăm dacă nu folosim acel lucru sau pur şi simplu, nu mai avem nevoie de el. Cu cât vom fi mai practici şi pragmatici, cu atât mai bine.

Tot azi, Uranus, planeta revoluțiilor, rebelul zodiacului, revine la mersul direct după exact șase luni, din data de 2 august 2017, atunci când a intrat în faza de retrogradare. Deci, această Lună Plină este încărcată de surprize neașteptate, de disrupţii, de inconveniențe, dar şi de idei revoluționare şi noi. Deși, surprizele nu vor fi neapărat bune, momentul acesta trebuie folosit cu responsabilitate. Avem nevoie să visăm în stil mare, să ne gândim la toate succesele realizate pe parcursul anului 2017, toate limitările, pe care am reușit să le depășim cu efort. Aceasta este „decorul” pe care acum să construim, pentru că îl vom folosi mai târziu pentru evenimentele viitoare. Acumulați toate emoțiile pozitive ale trecutului, pentru că mai târziu toată această comoară va fi folosită pe post de combustibil pentru a ajunge acolo unde dorim să ajungem. Marte din Scorpion realizează, tot azi, cuadratura exactă cu axa nodurilor lunare, așadar momentul acțiunii nu este acum. Marte în Scorpion ne atrage atenția că vechile practici, cu care noi suntem obișnuiți nu ne vor duce prea departe. Acum, este momentul lui Neptun, planeta care realizează aspecte benefice, foarte strânse cu axa Lunii Pline – sextil cu Soarele din Capricorn şi trigon cu Luna din Rac. Neptun ne vorbește despre spiritualitate, despre imaginație, despre visare şi vise, despre artă şi muzică, de tot ceea ce este frumos şi plăcut. Neptun reprezintă şi datoria spirituală a fiecăruia dintre noi, compasiunea necesară pentru a face ceva şi pentru ceilalți, nu numai pentru propria persoană.

La o analiză mai detaliată, vom observa că pe parcursul zilei, Luna din Rac va perfecta trigonul pe semne de apă, cu Marte şi apoi cu Jupiter din Scorpion. Atât Luna, cat şi Marte şi Neptun sunt în propriile lor domicilii, toate în semne de apă. Devine astfel evident că este nevoie sa pătrundem tainele legăturii misterioase pe care ar trebui să o avem cu sufletul nostru, să aflăm care este modalitatea prin care putem să ne aducem contribuția la noua viață – Luna în Rac – care se arată în drumul nostru. Uranus din Berbec ne vorbește prea puţin acum despre această viaţă nouă. Până la intrarea acestei planete în zodia Taur, când vom putea afla mai multe, să facem tot ceea ce putem pentru a ne pregăti cum se cuvine. Saturn în Capricorn ne va ajuta în acest demers, cu organizarea, planificarea şi disciplina.

Așadar, să începem…Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *