1 ianuarie 2018

Astăzi, 1 ianuarie sau cum să ne eliberăm de trecut…

Prima zi a Noului An începe dis-de-dimineaţă cu ingresul Lunii în zodia Racului, o zodie feminină, de apă, care ne vorbeşte despre emoţiile noastre, despre instinctele naturale, despre ceea ce avem nevoie pentru a ne simţi în siguranţă şi iubiţi, adică despre cele mai adânci şi mai pure nevoi individuale.

Ajunsă pe teritoriul Racului, Luna realizează opoziţia cu Saturn în Capricorn, în prima fază. Saturn, prin definiţie reprezintă contracţia, limitarea, ne prezintă cum putem realiza ceva bun cu cât mai puţin, ne vorbeşte despre timp şi despre cum ne afectează trecerea acestuia, dar şi despre regulile societăţii în care trăim, reguli la modul general.

În ciuda speranţei pe care Noul An ne-o aduce, opoziţia Lună-Saturn ne poate face să ne simţim deprimaţi, parcă cu o anumită greutate pe suflet. Poate că ceva din noi a ramas în trecut şi acum caută o formă de exprimare în ciuda obstacolelor şi dificultăţilor mediului înconjurător. Şi oare cum am putea să ne bucurăm pe deplin, ştiind că societatea în care trăim este prada haosului şi întunericului? Oare chiar cunoaştem regulile după care se joacă, uneori atât de murdar? Dar poate tocmai aceasta este necesar să aflăm, să descoperim şi ultima fărâmă de întuneric, pentru că numai atunci putem trece la faza următoare. Această nouă fază, care va avea loc pe parcursul întregii luni, este legată de planeta Uranus, cu care Luna va realiza un sextil încă din prima zi a anului. Aşadar, lăsaţi să vină spre voi tot ceea ce nevoie să vină, încercaţi să nu vă ataşaţi emoţional (Luna în Rac) şi mai ales să nu vă împotriviţi. Planurile pe termen-lung le vom face după 16 ianuarie, ele mai au puţin de aşteptat. Acum este momentul eliberării emoţionale de fantasmele trecutului. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *