Jupiter în Scorpion – Gotica

Prin simbolismul său, Jupiter ne vorbește despre principiul abundenței, de expansiune, noroc, optimism, generozitate, studii, călătorii, succes, aspirații, spiritualitate, religie, viziuni, dorințe, ţeluri, dar și conflicte sau frustrări, pentru că, nu-i așa, Olimpianul Jupiter (Zeus) avea multe conflicte cu alți zei. Jupiter este dorința noastră interioară de a ne îmbunătăți, de a fi cei mai buni mereu. Într-o hartă natală, Jupiter ne poate arăta cât de generoși și optimiști suntem, sau dimpotrivă, leneși sau mult prea indulgenți… dacă suntem sau nu toleranți, atât cu noi cât și cu alții…

Aș putea spune că Scorpionul este zodia cea mai pasională și misterioasă a întregului zodiac, ceea ce se potrivește cât se poate de natural cu elementul său, apa și vibrația sa, fixă. Apa este simbolul emoțiilor, al interiorizării, al enigmelor, al abisului, iar în zodia Scorpionului, abisul este mult mai adânc decât își poate oricine imagina.
Poate de aceea, Scorpionul are cele mai bune abilități de a se transforma, de a reveni la viață, chiar și atunci când totul pare pierdut. Capacitatea de regenerare și renaștere este punctul forte al tuturor Scorpionilor de pretutindeni. Nu degeaba, unul dintre simbolurile sale este pasărea Phoenix, care renaște din propria sa cenușă. Pentru a învinge moartea, ai nevoie de multă forță și putere, un control foarte bun al emoțiilor, de stăpânire de sine, de foarte multă determinare, voință și perseverență. Poate de aceea, Marte și Pluton sunt în propriul lor domiciliu în această zodie.

Când Jupiter ajunge în Scorpion, la nivel personal, calitățile necesare pentru a ne dezvolta, pentru expansiune (Jupiter) sunt legate de: voință, putere, determinare, răbdare, pasiune, profunzime, aprofundare, seriozitate, persistenţă, îndrăzneală și mândrie, sentimente și dorințe profunde, intensitate, instinctualitate, observare, control de sine și depășirea propriei comodități (Taur), a zonei de confort și valorificarea comorilor personale care zac ascunse în noi.

La un nivel colectiv, Jupiter în Scorpion marchează la fiecare 12 ani, capacitatea noastră de renaștere, de schimbare, de transformare în ceva superior, un alt simbol al Scorpionului, fiind vulturul, care semnifică năzuința noastră spre un ideal. De aceea, căutarea adevărului absolut și prin extensie, religia și toate domeniile care au legătură cu partea invizibilă a vieții, cu nașterea și moartea Universului, vor avea o importanță covârșitoare în următoarele 12 luni.

O alta tendință în societate este legată de mișcarea gotică și de tot ceea ce presupune ea. Societatea a avut rebelii ei, oameni care nu au acceptat reguli impuse, pentru ca nu erau în concordanță cu ceea ce simțeau ei în interior, astfel si-au creat propriile reguli, au adoptat un stil propriu. Astfel, a apărut mișcarea gotică. Dacă la început, s-a pus accentul pe erotism și religie, în timp, această miscare devine mai profundă și mai întunecată. Moartea, religia, magia, misticismul, fac parte din cultura gotică, care a apărut ca un stil de viață alternativ, născut din rebeliune, din teamă și din frustrare.
Din punct de vedere istoric, Goticul a fost o perioada de timp, între 1140-1500 (epoca medievală). Arta gotică se remarcă prin tendința liniilor verticale, prin căutarea echilibrului în locul stabilității maselor.
În arhitectură, stilul gotic este caracterizat prin înălțarea zidurilor și a deschiderilor din acestea pentru a da impresia de ridicare spre cer. Există astfel o analogie cu năzuința spre ideal a Scorpionului.

În încheiere, vă las cu o piesă în aramaică, pe care o vad în analogie cu Pluton, Jupiter în Scorpion și semnul Scorpionului.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *